Μενού
skroutz
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στα 63 ευρώ έφτασε η μέση τιμή του καλαθιού στις αγορές που πραγματοποίησαν οι καταναλωτές στο Skroutz Marketplace την περίοδο του Πάσχα, δηλαδή από την 21η Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η μέση τιμή του καλαθιού σημείωσε αύξηση κατά 7,95% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι κατηγορίες προϊόντων στις οποίες οι καταναλωτές ξόδεψαν κατά μέσο όρο τα περισσότερα χρήματα ήταν:

  • Τα Κινητά Τηλέφωνα, 258 ευρώ κατά μέσο όρο.
  • Τα Sneakers, 76 ευρώ κατά μέσο όρο.

Μεγάλη αύξηση στον αριθμό των αγορών σημειώθηκε στην κατηγορία Αντηλιακά (75,48%) με τα κινητά τηλέφωνα να ακολουθούν και να παρουσιάζουν αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το προηγούμενο Πάσχα της τάξεως του 32%.

Skroutz: Αύξηση στις παραγγελίες

Παράλληλα με την αύξηση στην μέση τιμή καλαθιού, αύξηση σημειώθηκε και στον αριθμό των παραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν μέσω Skroutz κατά το εξεταζόμενο διάστημα (αύξηση κατά 21,43%).

Σημειώνεται ότι αύξηση σχεδόν 17% παρατηρήθηκε και στον αριθμό των επισκέψεων στο Skroutz App, γεγονός που αποδεικνύει την στροφή των καταναλωτών και στις on-the-go αγορές.

H υψηλότερη online αγοραστική κίνηση σημειώθηκε τη Δευτέρα 29 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα), κάτι που δείχνει ότι οι καταναλωτές επιλέγουν να κάνουν τις αγορές της τελευταίας στιγμής, κάνοντας χρήση υπηρεσιών όπως το Express Delivery.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.