Μενού
Βαρβάκειος Αγορά
Η Βαρβάκειος Αγορά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων | ;ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε ρυθμούς εορτών μπαίνει η Βαρβάκειος Αγορά, την ώρα που η ακρίβεια και οι υψηλές τιμές προβληματίζουν τους καταναλωτές, οι οποίοι ψάχνουν οικονομικές λύσεις για τα Χριστούγεννα 2023, και συνεπώς για το τραπέζι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τιμή του κιλού στο αρνί ξεκινάει από τα 8 ευρώ, ενώ το χοιρινό από τα 5 και τα 6 ευρώ. Άξιο αναφοράς είναι ότι η γαλοπούλα, βασικό κομμάτι σ' ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δεν έχει «φτάσει» ακόμη στη Βαρβάκειο.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Κρεοπωλών, μιλώντας για τις τιμές είπε πως «τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που δεν έχει μόνο γαλοπούλα, έχουμε γουρούνι, μοσχάρι, έχουμε αρνί. Δεν είναι ανάγκη να επικεντρωθεί κανείς στη γαλοπούλα αφενός, αφετέρου δεν ξέρουμε ακόμα για τις τιμές της γαλοπούλας»

Αναφερόμενος στο χοιρινό και στο αρνί τόνισε πως: «Η τιμή για το χοιρινό είναι από 4,99 μέχρι 6 ευρώ. Το αρνί είναι από 7,99, το μοσχάρι χωρίς κόκκαλο 9,80. Οι τιμές είναι ίδιες με τις περσινές στη Βαρβάκειο. Η Βαρβάκειος είνα μία αγορά η οποία πουλάει φθηνά. Η περσινή τιμή της γαλοπούλας ήταν στα 8 με 9 ευρώ». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.