Ολόκληρη τη χρονιά, γίνονται δεκάδες διαγωνισμοί ανάδειξης ελαιολάδου ανά τον κόσμο. Στο τέλος κάθε χρονιάς γίνεται κατάταξη των βραβευθέντων από τους 32 πλέον καταξιωμένους διαγωνισμούς κι έτσι ανακηρύσσονται οι καλύτεροι παραγωγοί και ελαιόλαδα σε δύο σημαντικές κατηγορίες: στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO κατά την κωδική ονομασία του διαγωνισμού) και στα φυσικά αρωματισμένα - ή συχνά αποκαλούμενα gourmet- ελαιόλαδα. Στα τραπέζια των ανά την υφήλιο δοκιμών για τη χρονιά που μόλις έφυγε, βρέθηκαν 8.164 δείγματα έξτρα παρθένων και φυσικώς αρωματισμένων ελαιολάδων.
Διαβάστε περισσότερα στο Inisder
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.