Μενού
Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας
Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας | (Eurokinissi)
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμη «πακέτο» ιστορικών τίτλων προστέθηκε από το μεσημέρι της Δευτέρας στο πορτφόλιο της Alter Ego Media.

Μετά την απόκτηση των «Νέων», του «Bήματος», του «Mega» και όλων των διαδικτυακών τους ιστότοπων, του in.gr, του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και άλλων το μιντιακό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πλέον τους τίτλους της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης» και του site «enet».

Μέχρι και τη διενέργεια του δημόσιου πλειστηριασμού για τα σήματα που κατείχε η πρώην εταιρία «Χ.Κ Τεγόπουλος» δεν υπήρχαν πληροφορίες για κινήσεις των επίδοξων διεκδικητών όπως είχε γίνει στις περιπτώσεις των τίτλων του ΔΟΛ που πέρασαν στην Alter Ego, του «Πήγασου» («Έθνος», «Ημερησία») που πέρασαν στην Dimera του Ιβάν Σαββίδη και της «Τηλέτυπος» (Mega) που επίσης πέρασαν στην ιδιοκτησία της εταιρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι προσφορές που «χτύπησαν» την Ελευθεροτυπία

Αν και το τίμημα εκκίνησης της πρώτης προσφοράς για τους τίτλους και τα σήματα της «Ελευθεροτυπίας» μετά από σχετική εκτίμηση της Grant Thornton διαμορφώθηκε χαμηλά και συγκεκριμένα στις 378.666,64 ευρώ τελικά εκτινάχθηκε στα 8.100.000 ευρώ όπως αποδείχθηκε μετά την αποσφράγιση των φακέλων των τελικών προσφορών στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η δεύτερη προσφορά ήταν κάτω από τα 8.000.000 εκατομμύρια ενώ υπήρξε και 3η ακόμη χαμηλότερα.

Πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως η Κυπριακή εταιρία που ήρθε δεύτερη ήταν συνδεδεμένη με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ επιχειρηματίας που κινείται στον κεντροαριστερό χώρο φέρεται να κατέθεσε την 3η προσφορά, η οποία κινήθηκε περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πότε θα εκδοθεί η εφημερίδα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στην επανέκδοση των δύο ιστορικών εφημερίδων και σε κάθε περίπτωση εφόσον υπάρξει κινητοποίηση προτεραιότητα θα δοθεί στο site «enet.gr».

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 έναν χρόνο μετά την πτώση της Χούντας και εξ αρχής κινούταν στον κεντροαριστερό χώρο. Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Το 1984 η εφημερίδα κυκλοφόρησε ακολουθώντας την τάση της εποχής σε σχήμα ταμπλόϊντ. Ο μακροβιότερος διευθυντής της ήταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης με παρουσία από το 1976 έως το 2007 οπότε και τα προβλήματα βιωσιμότητας της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε ήταν ήδη ορατά. Η εφημερίδα ανέστειλε οριστικά την έκδοσή της δέκα χρόνια πριν το 2014. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.