Στο χθεσινό (14/3) επεισόδιο του MasterChef 2024 την Πέμπτη η Τάνια Παλ, αποχώρησε οικειοθελώς, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας και όλοι οι διαγωνιζόμενοι της ευχήθηκαν να έχει μια γρήγορη ανάρρωση.
Τρία μέλη από την μπορντό μπριγάδα, ο Γιάννης Γεωργίου, ο Μάριος Ιωάννου και ο Νίκος Κυψίδης, μαζί με τον Παναγιώτη Φραγκιουδάκη από την γκρι, καλούνται απόψε, Παρασκευή 15 Μαρτίου, να τα δώσουν όλα για να καταφέρουν να επιστρέψουν πίσω στο σπίτι του MasterChef 2024!
Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχονται στην κουζίνα του MasterChef 2024 τον chef Περικλή Κοσκινά, που φέρνει ένα πιάτο αντιγραφής αυξημένων μαγειρικών απαιτήσεων.
Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση από την μπορντό μπριγάδα, όσο και αν δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο, οφείλουν να προσπαθήσουν όσο περισσότερο μπορούν για να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό.
Το πιάτο αντιγραφής απαιτεί μεγάλη προσοχή στα βήματα της συνταγής και δεν επιτρέπει λάθη και αστοχίες. Μια μικρή απροσεξία μπορεί να αποβεί μοιραία και να στοιχίσει την παραμονή στο διαγωνισμό.
Τα απρόοπτα στην κουζίνα δεν αφήνουν αμέτοχο ούτε τον εξώστη και η προσπάθεια να στηρίξουν τους συμπαίκτες τους, οδηγεί κάποιους σε εκνευρισμό και διαφωνίες.
Πριν, όμως, τη Δοκιμασία Αποχώρησης με αντιγραφή πιάτου, οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν μια τελευταία ευκαιρία, προκειμένου να εξαιρεθούν από την ψυχοφθόρα διαδικασία.
Η τελευταία ευκαιρία απόψε θα εξαρτηθεί από τις μαγειρικές, και όχι μόνο, γνώσεις τους. Εκείνος που θα απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών θα αποφύγει τη Δοκιμασία Αντιγραφής και θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες των υπόλοιπων υποψήφιων προς αποχώρηση από την ασφάλεια του εξώστη.
Ποιοι θα είναι οι τρεις, που θα κληθούν να αντιγράψουν το πιάτο του καλεσμένου chef και ποιος θα μαγειρέψει για τελευταία φορά στην κουζίνα του MasterChef 2024;
Ποιος είναι ο Περικλής Κοσκινάς που θα εμφανιστεί σήμερα στο MasterChef
O Περικλής Κοσκινάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες και σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Birmingham στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε και με την εστίαση.
Το 2009 ανέλαβε τα εστιατόρια «Milos», πρώτα στην Αθήνα και μετά στο εξωτερικό, ενώ την εποχή εκείνη επέλεξε να στραφεί στην ελληνική κουζίνα. Μέσα από το πρίσμα της εποχικότητας και τοπικότητας των υλικών, της ποιότητας, των κανόνων και των ορίων που θέτει η ελληνική κουζίνα διαμόρφωσε τις τεχνικές, τη φιλοσοφία και την πορεία του στον κόσμο της μαγειρικής.
Η αφαίρεση και το μέτρο ορίζουν το φαγητό του. Ακούραστος ταξιδευτής και ασυμβίβαστος μάγειρας. Η φιλοσοφική θεωρητική γνώση και η γνώση των κοινωνικών επιστημών κρίνονται απαραίτητα εργαλεία για εκείνον στο επάγγελμά του.
Οι εικόνες των περιπλανήσεών του, η μνήμη και ο άνθρωπος σηματοδοτούν το φαγητό του και όχι οι συνταγές. Η μαγειρική για εκείνον είναι η τέχνη της καθημερινής ζωής, είναι αυτό που μένει στο τραπέζι, μετά από ένα Κυριακάτικο γεύμα.
Το 2014 ανοίγει το εστιατόριο Cookoοvaya, στην περιοχή του Χίλτον, ως συνιδιοκτήτης με άλλους 5 chef. Σε συνέχεια ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου εγχειρήματος, αποφασίζουν με την ίδια ομάδα να δημιουργήσουν ένα μαγαζί γρήγορου φαγητού το «Hoocut».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.