Σήμερα Παρασκευή (10/5) ο chef Αριστοτέλης Μέγκουλας έρχεται στο MasterChef για τη Δοκιμασία Αντιγραφής πιάτου. Άλλωστε, είναι η ώρα για το συμβούλιο και όλοι οι διαγωνιζόμενοι πιστεύουν πως έχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουν πάρει τη νίκη και να αποφύγουν τόσο τη Δοκιμασία Ασυλίας, όσο και τη Δοκιμασία Αντιγραφής πιάτου.
Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1978 στο Παρίσι, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Οικονομικά στην Μπολόνια, αλλά τελικά τον κέρδισαν η γαστρονομία και η Κέρκυρα στην οποία επέλεξε να ζήσει.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο ίδιος «δίνει ένα καθαρά δικό του στίγμα στις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου παντρεύοντας την αστική κουζίνα με τοπικά προϊόντα, αλλά και την πολυπολιτισμική ταυτότητά του».
Εργάστηκε από το 1997 έως το 2006 στο gruppo Rosa Rose Bologna (bar-bistrot ristorante-pasticceria-catering), ενώ σήμερα η βάση του είναι το αγαπημένο του εστιατόριο Pomo d’ Oro Corfu με ένα αστέρι στον οδηγό του fnl-guide, βραβείο σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας από τον Alpha Guide, Νο. 52 στην λίστα Restaurant 100 και συνεχή συμμετοχή στον θεσμό Good France του Γαλλικού υπουργείου εξωτερικών.
Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας έχει βρεθεί στο Νο. 57 της λίστας με τους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της δεκαετίας, στο Νο. 51 για το 2021-2022 και στο Νο. 35 για το 2022-2023 από το fnl-guide.
Στο παρελθόν συμμετείχε στον δεύτερο κύκλο του Masterchef που είχε προβληθεί από το Mega, ενώ έχει εμφανιστεί ακόμα ως καλεσμένος σε Σκαϊ, Ε TV, Start Corfu και Corfu channel.
Συνταγές και γαστρονομικά κείμενα του Αριστοτέλη Μέγκουλα έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, αλλά και σε κοινωνικά μέσα. Φιλοδοξία του είναι να δημιουργεί γεύσεις με απρόσμενους συνδυασμούς υλικών και να κάνει τον κόσμο να διασκεδάζει, ενώ λατρεύει τα προϊόντα που είναι φτιαγμένα με μεράκι.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.