Μενού
Τομ Κρουζ
Τομ Κρουζ | AP
  • Α-
  • Α+

Η Πέμπτη (18/4) ήταν μία σημαντική ημέρα για τον Τομ Κρουζ, καθώς τότε η κόρη του, Σούρι Κρουζ, γιόρτασε τα γενέθλιά της και έκλεισε τα 18. Με αφορμή αυτή τη δυστυχή, για κάποιους, συγκυρία, θα ανατρέξουμε στην πολυτάραχη οικογενειακή ζωή του A-lister του Χόλιγουντ, και τις τρικυμιώδεις σχέσεις με τα παιδιά του.

Η προσωπική ζωή του Τομ Κρουζ, του πιο διάσημου θιασώτη της αίρεσης της σαϊεντολογίας, είναι καλυμμένη με ένα πέπλο μυστηρίου, και εγείρει ερωτήματα για την ανατροφή των παιδιών του, καθώς και για την πραγματική φύση της σχέσης με τις πρώην συζύγους του, όπως γράφει η NZ Herald.

Το «χάσμα» με τη Σούρι

Όπως αναφέρει το news.com, η σαϊεντολογία βρίσκεται στο επίκεντρο του ερωτήματος για το μέλλον της Σούρι Κρουζ, που σύμφωνα με σωρεία αναφορών, έχει αποξενωθεί εδώ και πολλά χρόνια από τον Τομ.

Φήμες θέλουν η μητέρα της και γνωστή ηθοποιός, Κέιτι Χολμς, να είχε αναγκαστεί να υπογράψει συμφωνία τήρησης απορρήτου όταν είχε αφήσει πίσω της, τους σαϊεντολόγους, συμβόλαιο που υποχρέωνε και τη μικρή της κόρη, λόγω του δόγματος της αίρεσης να μην εμπιστεύεται πρώην μέλη.

Αυτή ήταν η δεύτερη, αυτή τη φορά αποτυχημένη προσπάθεια του Τομ Κρουζ να μυήσει την οικογένειά του στην κρυπτική οργάνωση. Πάνε περίπου 20 χρόνια από τότε που φώναζε τον έρωτά του για τη Χολμς στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ.

Τα πρακτικά της δίκης διευθέτησης του διαζυγίου της αποκάλυψαν πως η Χολμς χώριζε τον Κρουζ, έχοντας ανησυχήσει από την «επιστράτευση» των ήδη υιοθετημένων παιδιών του στην αίρεση, θέλοντας να απομακρύνει τη Σούρι από τους κύκλους τους.

Σούρι και Τομ εθεάθησαν μαζί για τελευταία φορά το 2012 στην Disneyland της Φλόριντα, και έκτοτε έχουν ξεκόψει τελείως, διατηρώντας καθαρά τυπική σχέση μέσω της διατροφής που καταβάλλει για την ανατροφή της.

Αυτό που περιμένει διακαώς τώρα ο κόσμος της σόουμπιζ, είναι αν πράγματι η Σούρι δεσμευόταν μέχρι την ενηλικίωσή της με έναν «όρκο» σιωπής για όσα είδε στις «στοές» των σαϊεντολόγων, αλλά και πόσα μυστικά έχει να αποκαλύψει για εκείνη την περίοδο.

Τα παιδιά του με τη Νικόλ Κίντμαν

Διαμετρικά αντίθετη είναι η σχέση του Κρουζ με τα υιοθετημένα παιδιά του, που απέκτησε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου γάμου τους με την Αυστραλή σταρ Νικόλ Κίντμαν, καθώς φαίνεται ότι απορροφήθηκαν πλήρως από τη μυστικιστική αίρεση μετά τον διαζύγιο του ζευγαριού.

Γεννημένη στις 22 Δεκεμβρίου 1992, η Ιζαμπέλα ήταν το πρώτο παιδί που υιοθέτησαν η Κίντμαν και ο Κρουζ τη δεκαετία του 1990. Η σχέση της με τον πατέρα της φαίνεται να παραμένει άθικτη. 

Αν και δεν έχει παρουσία στα social media, αναφορές θέλουν να έχει γράψει ένα άρθρο σε ενημερωτικό δελτίο της Σαϊεντολογίας, ευχαριστώντας τον πατέρα της «για όλα».

Ο Τομ Κρουζ με τον γιο του, Κόνορ
Ο Τομ Κρουζ με τον γιο του, Κόνορ | AP

Από τη μεριά της, η Κίντμαν έχει σχολιάσει τη συμμετοχή των παιδιών της στην οργάνωση με συγκράτηση: «Έχουν κάνει επιλογές να γίνουν Σαϊεντολόγοι και, ως μητέρα, είναι δουλειά μου να τους αγαπώ. Ξέρω ότι θα έδινα τη ζωή μου για τα παιδιά μου γιατί αυτός είναι ο σκοπός μου».

Και όσο για τον Κόνορ Κρουζ, τον υιοθετημένο γιο των δύο, ζει επίσης μία ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ μετά από εφήμερες απόπειρες στην ηθοποιία, ασχολείται πλέον με τη μουσική ως DJ. Ακούγεται πάντως πως η σχέση του με τη Νικόλ είναι κάτι λιγότερο από εγκάρδια.

Το αίνιγμα με το νούμερο 33 και τα διαζύγια

Ο Τομ Κρουζ έχει λήξει μέχρι τώρα 3 γάμους. Μακράν η πιο ενδιαφέρουσα θεωρία για τον λόγο που χώρισε τόσες φορές περιστρέφεται γύρω από τον αριθμό 33 και τη σημασία του για τη σαϊεντολογία.

Συγκεκριμένα, η Μίμι Ρότζερς, η Νικόλ Κίντμαν και η Κέιτι Χολμς, ήταν όλες 33 ετών όταν τις χώρισε ο Τομ. σύμφωνα με το Bright Side. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση με αυτόν τον αριθμό στη Σαϊεντολογία, για την οποία αντιπροσωπεύει την καθοδήγηση, την εξέλιξη και την κατανόηση του εαυτού.

Αν και δεν είναι σίγουρο, υπονοείται πως σε εκείνες τις ηλικίες, ο Κρουζ σκόπιμα τερμάτιζε τις σχέσεις του, καθώς ο αριθμός συμβόλιζε ένα σημείο «τομής» και μιας νέας αρχής στη ζωή του, κατά το ιδιοσυγκρασιακό του δόγμα.

Οι σχέσεις του Τομ Κρουζ

Όλοι γνωρίζουν για τους γάμους του με τη Νικόλ Κίντμαν και την Κέιτι Χολμς, αλλά ο Τομ Κρουζ έχει περάσει από πολλές περιστασιακές και καθαρά ερωτικές σχέσεις από νωρίς στη σταδιοδρομία του, όπως γράφει το Just Jared.

Μελίσα Γκίλμπερτ

Η ηθοποιός έχει πει ότι έβγαινε με τον Τομ στις αρχές της δεκαετίας του '80, πριν καν αποκτήσει το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. 

«Στην πραγματικότητα, όταν έβγαινα μαζί του, ήταν ακόμα ο Τομ Μάποθερ. Ήταν όταν μετακόμισε για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες και νομίζω ότι ήμουν 16, ίσως ή 17;». είπε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της σε εκπομπή lifestyle.

Και πρόσθεσε: «Δεν έκανα σεξ μαζί του. Περνούσαμε ωραία, αλλά δεν υπήρχε σεξ. Φιλούσε καλά όμως. Αλλά, ξέρετε, ήταν τότε ακόμα ανερχόμενος ηθοποιός και μπατίρης. Εγώ του αγόρασα τα πρώτα του σερβίτσια».

Χέδερ Λόκλερ 

Ενώ ο Τομ και η Χέδερ Λόκλερ δεν ήταν ποτέ επίσημο ζευγάρι, φημολογείται ότι έχουν βγει ραντεβού. Η ηθοποιός είπε σε ένα επεισόδιο του Chelsea Lately το 2013 ότι βγήκε ραντεβού με τον Τομ αφού και οι δύο πέρασαν από οντισιόν για ένα έργο μαζί.

«Θυμάστε τη σκηνή στο Risky Business που χόρευε με τα εσώρουχά του και έκανε σπαγγάτο; Χορεύαμε στο κλαμπ και άρχισε να κάνει το ίδιο. Απλά στεκόμουν άβολα και δεν ήξερα τι να κάνω. Αυτό ήταν το μόνο ραντεβού που βγήκαμε».

Σερ

Η διάσημη τραγουδίστρια έχει συμπεριλάβει τον Τομ ως έναν από τους πέντε καλύτερους εραστές της. Στον αέρα του Watch What Happens Live, εξήγησε πώς γνωρίστηκαν:

«Ο Λευκός Οίκος οργάνωσε μια ημερίδα για δυσλεκτικά άτομα, και εγώ και ο Τομ έχουμε δυσλεξία, οπότε μας κάλεσαν. Αρχίσαμε να βγαίνουμε πολύ αργότερα, αλλά σίγουρα υπήρξε μία σπίθα μεταξύ μας».

Μίμι Ρότζερς

Ο Τομ γνώρισε την ηθοποιό Μίμι Ρότζερς το 1986 και παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1987. Τρία χρόνια αργότερα χώρισαν.

Πριν από το χωρισμό τους, ο Τομ είχε πει στο Rolling Stone: «Δεν είχα ερωτευτεί ποτέ πριν. Από τότε που είμαι μαζί της, μου άνοιξε τους ορίζοντες. Νομίζω ότι με βοήθησε να γίνω καλύτερος ηθοποιός. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Μοιραζόμαστε τα πάντα. Νοιάζομαι για τη γυναίκα μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο».

Νικόλ Κίντμαν

Ο Τομ γνώρισε την Κίντμαν ενώ υποδύονταν τους εραστές στην ταινία Days of Thunder. Παντρεύτηκαν το 1990 και υιοθέτησαν μαζί δύο παιδιάτην Isabella το 1992 και τον Connor το 1994. Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Φεβρουάριο του 2001 και εκείνος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου δύο ημέρες αργότερα.

Σε μια σπάνια συνέντευξη για τον γάμο τους, η Νικόλ μίλησε για τα γυρίσματα του Eyes Wide Shut με τον Tom το 1999.

«Ήμασταν ευτυχισμένοι στο γάμο μας εκείνη την περίοδο. Πηγαίναμε και τρέχαμε σε πίστες καρτ μετά τα γυρίσματα, πολλές φορές τα ξημερώματα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Μάλλον δεν έχω πια την ενέργεια να θυμάμαι εκείνες τις μέρες και να τις αναλύω, ή ίσως να μην θέλω».

Πενέλοπε Κρουζ

Με γνώριμο πλέον τρόπο, γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του Vanilla Sky το 2002 και έβγαιναν μαζί για τρία χρόνια. Μετά τον χωρισμό τους το 2004, ο ατζέντης της Κρουζ είχε πει στο People : «Παραμένουν καλοί φίλοι και εξακολουθούν να μιλούν συχνά. Δεν εμπλέκεται άλλο πρόσωπο».

Σοφία Βεργκάρα

Ο Τομ τα έκανε για λίγο «πλακάκια» και με τη Σοφία Βεργκάρα , η οποία ήταν ακόμα ανερχόμενη ηθοποιός εκείνη την εποχή. Φημολογείται ότι ο Γουίλ Σμιθ κάλεσε τη Σοφία να παρευρεθεί σε ένα πάρτι πριν τα Όσκαρ, όπου έβαλε «πλάτες» για να γνωριστούν με τον Κρουζ.

Ωστόσο, η γνωριμία τους δεν κατέληξε σε σχέση, ενώ η Βεργκάρα αρνείται πεισματικά να σχολιάσει εκείνη την σύντομη περιπέτεια.

Σοφία Βεργκάρα
Σοφία Βεργκάρα | AP

Κέιτι Χολμς

Η Κέιτι Χολμς δήλωνε στο Seventeen το 2004 ότι «πίστευε ότι θα παντρευόταν τον Τομ Κρουζ» και βγήκε σωστή. Ο Τομ και η Κέιτι άρχισαν να βγαίνουν στις αρχές του 2005 και αρραβωνιάστηκαν τον Ιούνιο του 2005 μετά από λίγους μήνες ραντεβού.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή που ο Τομ πήδηξε πάνω στον καναπέ του πλατό της Όπρα Γουίνφρεϊ για να βροντοφωνάξει την αγάπη του;

Η κόρη τους Σούρι Κρουζ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2006 και παντρεύτηκαν στην Ιταλία τον Νοέμβριο του 2006. Το ζευγάρι χώρισε τον Ιούνιο του 2012.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.