Μενού
Ταραμοσαλάτα
Ταραμοσαλάτα | (Shutterstock)
  • Α-
  • Α+

Συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη παραδοσιακή ταραμοσαλάτα που θα συνοδεύσει κάθε νηστίσιμο γεύμα! Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com.

Υλικά για την ταραμοσαλάτα

  • 300 γρ. ψωμί, χωρίς κόρα
  • 1,2 λίτρα νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. ταραμά, λευκός
  • χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σπορέλαιο.

Για το σερβίρισμα

  • ελιές, λίγες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

Βήμα βήμα η συνταγή

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ψωμί και 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει πολύ καλά.
  • Βάζουμε μια πετσέτα σε ένα δεύτερο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ψωμί με το νερό.
  • Κλείνουμε το ψωμί στην πετσέτα και το στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία του.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το σκόρδο και 200 γρ. νερό, και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, που έχουμε στρώσει μία πετσέτα, και τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
  • Μεταφέρουμε ξανά το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον ταραμά, το ψωμί, τον χυμό και το ξύσμα από 2 ή 3 λεμόνια (ανάλογα με την οξύτητά τους) και πιπέρι.
  • Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο. Αν δεν έχουμε καπάκι με άνοιγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε δόσεις ανά 50 γρ. η κάθε μία.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι και σερβίρουμε με τις ελιές, το ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.