Μενού
Μαρία Μπακοδήμου
Μαρία Μπακοδήμου | NDP
  • Α-
  • Α+

Ένα πολύ ηχηρό και αυτονόητο μήνυμα κατά της έμφυλης βίας, με αφορμή την υπόθεση ξυλοδαρμού της Ελένης Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα, έστειλε με βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Μαρία Μπακοδήμου.

«Ακούω από χθες κάποιους ψιθύρους, κάποιες μικροτοποθετήσεις από άνδρες, οι οποίοι υποστηρίζουν ή αναρωτιούνται μάλλον εάν δεν ήταν αυτός ο γιατρός, αυτή η γυναίκα θα το είχε καταγγείλει;» είπε αρχικά η Μαρία Μπακοδήμου, για να συνεχίσει:

«Και πώς αυτή η τόσο δυνατή γυναίκα που υπερασπιζόταν και κακοποιημένες γυναίκες στις δομές που τις φιλοξενούσαν, δεν είχε τη δύναμη να το πει αμέσως και ενδεχομένως να μην την είχε, και καλά που ήταν ο γιατρός».

«Δεν μπορείτε να κρίνετε το θύμα, δεν μπορείτε να κρίνετε μία γυναίκα - θύμα, δεν έχετε έρθει ποτέ στη θέση, δεν ξέρετε πώς είναι να είσαι γυναίκα, δεν ξέρετε πως είναι να νιώσετε τον φόβο από έναν κακοποιητικό πατέρα, ενδεχομένως και αυτό να το ξέρετε, αλλά δεν το ξέρετε από έναν κακοποιητικό σύντροφο» πρόσθεσε η Μαρία Μπακοδήμου στο ίδιο μήνυμα.

«Δεν ξέρετε τον φόβο μιας γυναίκας να περπατήσει μόνη της νύχτα σ’ έναν δρόμο. Τον φόβο να παρκάρει έξω από το σπίτι της και να περπατήσει μέχρι την πόρτα, τον φόβο ότι κάποιος μπορεί να της επιτεθεί. Αυτό το φόβο δεν τον έχετε νιώσει γι’ αυτό δεν μπορείτε να έρθετε στη θέση μας. Πολλές φορές ακόμα και στα δικαστήρια υπάρχουν θύματα βιασμού που από φόβο δεν αντιστάθηκαν, ο ιατροδικαστής δεν βρήκε σημάδια και η έδρα αποφάσισε ότι ο βιασμός δεν έγινε» τόνισε.

«Αφήστε τις γυναίκες να είμαστε αυτό που είμαστε. Αφήστε τις γυναίκες στην ευαλωτότητά τους, στη θηλυκότητά τους, στην ενσυναίσθησή τους, στην τρυφερότητά τους. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναπτύξετε τη δική σας ενσυναίσθηση, γιατί έχετε ή θα κάνετε οικογένεια και παιδιά, και είναι καλό, ακόμα και αν δεν μπορείτε να μπείτε στη θέση του άλλου, να μην παριστάνετε ότι το ξέρετε. Αυτό με αγάπη» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.