Γυρίζουμε Ανατολή και Δύση για να βρούμε το καλύτερο street food αυτής της πόλης και συνήθως αυτό που συναντάμε είναι ανθρώπους και επιχειρήσεις με πολύ μεγάλη ιδέα για τους εαυτούς τους.
Καντίνες με κοτόπουλο που πιστεύουν ότι έχουν βρει Τη Μυστική Συνταγή ώστε το κοτόπουλο να έχει γεύση αμβροσίας, πιτσαρίες με ξυλόφουρνο που ίσως και ο Μάικλ Κορλεόνε ή η οικογένεια Σοπράνο να εμπιστεύεται τις ζύμες τους (γι' αυτό και οι τιμές τους είναι συνήθως αστρονομικές), σούσι, ιταλικά, κορεάτικα, νοτιοαμερικανικά, μπέργκερ που απλώς στοιβάζουν κρέας πάνω σε κρέας.
Στην Αθήνα υπάρχουν πολλές επιλογές για street food, για φαΐ που το παίρνεις «στο χέρι», που το απολαμβάνεις στην cheat day του γυμναστηρίου ή της δίαιτας σου, γι' αυτό και οι προσδοκίες για την ποιότητα του, είναι στο Θεό. Αναζητούμε πάντα το καλύτερο street food, και μαγευόμαστε αν ο σουβλατζής βγάζει τις πατάτες και πχ. βάζει λίγη σάλτσα ντομάτας στην πίτα (πουμαρό είναι παιδιά, χαλαρώστε).
Τις προάλλες πήγαμε στο Athens Street Food Festival και πέσαμε πάνω στην πιο ηχηρή απάντηση, στο ερώτημα για το καλύτερο φαγητό «του χεριού». Οι ατέλειωτες ουρές από μύστες, μπροστά από τον πάγκο του ψητοπωλείου Η Γουρνοπούλα, ένα κορυφαιο εστιατόριο που είχε έρθει από την Καλαμάτα για να σερβίρει φρέσκια, ψητή γουρνοπούλα και πατάτες, δηλαδή απλά και νόστιμα πράγματα.
Εκεί μας έδειξαν ποιος το κάνει καλύτερα απ' όλους.
Μήπως να μεταναστεύσουμε στην Καλαμάτα; Μήπως η ποιότητα ζωής εκεί είναι αισθητά ανώτερη;
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.