Ο Jamie Oliver σας προκαλεί να κόψετε μαχαίρι το ινδικό delivery, με μία συνταγή για κοτόπουλο κάρυ που απαιτεί μόνο 15 λεπτά μαγειρέματος, αχνιστό και γεμάτο μπαχαρικά που θα σας ζεστάνουν από την κορυφή ως τα νύχια αυτές τις κρύες ημέρες.
Όπως γράφει η Mirror, η διαδικασία του διάσημου Βρετανού σεφ για κοτόπουλο laksa διαρκεί μόνο 15 λεπτά, ενώ το αποτέλεσμα ταΐζει άνετα τέσσερα άτομα. Είναι επίσης τόσο χορταστικό που θα σας μείνει και για την επόμενη μέρα.
Τα υλικά της συνταγής
Για το κοτόπουλο
- 4 μπούτια κοτόπουλο φιλέτο
- 1 κ.γ. Κινέζικο μείγμα μπαχαρικών «five spice»
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. σπόροι σουσαμιού
- 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι
Για τη σάλτσα Laksa
- 1 κύβος ζωμό κοτόπουλο
- Το μακρόστενο μέρος από μία κολοκύθα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κομμάτι τζίντζερ στο μέγεθος ενός αντίχειρα
- 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- μισό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.γ. φυστικοβούτυρο
- 4 αποξηραμένα φύλλα από kafir limes
- μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- 300 γρ. νουντλσ ρυζιού
- 2 ματσάκια σπαράγγια
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- 3 λάιμ
Βήμα - βήμα η διαδικασία
- Τοποθετήστε τα μπούτια του κοτόπουλου σας σε λαδόχαρτο, αλατοπιπερώστε, και προσθέστε από πάνω το Κινέζικο μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη. Μετακινήστε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος για να βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένο με το καρύκευμα.
- Διπλώστε τη λαδόκολλά σας στη μέση πάνω από το κοτόπουλο και πατήστε το με έναν πλάστη. Αυτό θα κάνει το κοτόπουλο πιο ίσιο και θα «κλειδώσει» επάνω του τις γεύσεις.
- Τοποθετήστε το τηγάνι σας στο μάτι της κουζίνας και αφήστε το λίγα λεπτά να ζεσταθεί. Μόλις ισιώσετε το κοτόπουλο, πάρτε μια λαβίδα και προσθέστε το στο ζεστό τηγάνι. Τσιγαρίστε για περίπου πέντε λεπτά από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο
- Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, πάρτε την κολοκύθα σας, ξεφλουδίστε την και τρίψτε τη σε χοντρά κομμάτια στον τρίφτη. Γεμίστε το βραστήρα σας και ρίξτε περίπου ένα λίτρο βραστό νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τον κύβο ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι και μετά την τριμμένη κολοκύθα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα ακόλουθα συστατικά στον επεξεργαστή τροφίμων: Το κόκκινο τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, τα φύλλα kaffir lime, το φυστικοβούτυρο, το σησαμέλαιο και τη σάλτσα ψαριού καθώς και λίγο κόλιανδρο και κουρκουμά, ανακατεύοντάς τα στο μηχάνημα μέχρι να γίνουν μία παχιά πάστα.
- Μόλις είναι έτοιμο, τοποθετήστε την πάστα στο νερό με το κοτόπουλο και την κολοκύθα. Ανακατέψτε ώστε να λιώσει η πάστα στο μείγμα και έπειτε προσθέστε τα σπαράγγια ψιλοκομμένα, πάντα όσο βράζετε τη σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα καρύδας σας, αφήστε να πάρει βράση, και «τελειώστε» το φαγητό με τον χυμό από τα λάιμ.
- Κατόπιν, βράστε το ρύζι ή τα noodles ρυζιού σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και το φαγητό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Για έξτρα γεύση περιχύστε λίγο μέλι στο κοτόπουλο όσο μαγειρεύεται και και καλύψτε το έτοιμο πιάτο με λίγο καβουρδισμένο σουσάμι.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.