Μενού
Δίπλες
Δίπλες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει την απόλυτη συνταγή για δίπλες. Εύκολες, νόστιμες και με οικονομικά υλικά.

Υλικά για τις δίπλες

  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. σόδα (στην μύτη ενός κουταλιού γλυκού)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το τηγάνισμα

  • ηλιελαιο

Για το μέλωμα

  • 500 γρ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 φλ. νερό
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Εκτελεση

  • Χωρίζουμε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να κάνουν κορυφές που να στέκονται (μεσαία ταχύτητα).
  • Στους κρόκους ρίχνουμε τη βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ με μίξερ χειρός, για να ασπρίσουν καλά και να μη μυρίζουν.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα.
  • Χτυπάμε 5 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μίγμα.
  • Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού για να γίνει σαν πηχτός χυλός.
  • Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο–λίγο).
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  • Τη σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30 λεπτά.
  • Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20×15 εκατοστά.
  • Αφού κόψουμε όλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι.
  • Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα κομμάτια.
  • Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα, με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες.
  • Αφήνουμε να ροδίσουν.
  • Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Για το μέλωμα

  • Αραιώνουμε το μέλι με 1 φλ. νερό και τις περιχύνουμε με προσοχή να μελωθούν όλες.
  • Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανελογαρύφαλλο.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.