Μενού
νταιανα
Instagram
  • Α-
  • Α+

Το κόκκινο πουλόβερ με τα προβατάκια έγινε συνώνυμο με την ποπ κουλτούρα των 80s, αφού το φόρεσε η 19χρονη τότε Νταϊάνα. Ήταν τον Ιούνιο του 1981, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον Κάρολο.

Παρευρέθη σε έναν αγώνα πόλο και απέδειξε ότι δεν είναι η Shy Di, όπως την αποκαλούσε ο Τύπος. Τους έκλεινε το μάτι με ένα παιχνιδιάρικο ρούχο, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι το μαύρο πρόβατο της βασιλικής οικογένειας. Ή τουλάχιστον, έμελλε να γίνει.

Το fashion brand Warm & Wonderful είχε ξεκινήσει να λειτουργεί δύο χρόνια πριν και δεν μπορούσε να φανταστεί την εκτόξευσή του, μετά τη φωτογραφία με την Νταϊάνα.

«Ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στη Νέα Υόρκη και την Εβδομάδα Μόδας, κάτι που δεν θα συνέβαινε πριν. Ήμασταν ένα μικροσκοπικό επαρχιακό brand που έγινε κανονική επιχείρηση». Οι παραγγελίες ήταν τόσες πολλές που οι δημιουργοί παρακάλεσαν για λίγη βοήθεια τα έφηβα παιδιά των φίλων τους.

Έκτοτε, η Νταϊάνα φόρεσε αμέτρητα φανταστικά ρούχα, αλλά το πουλόβερ με τα πρόβατα έμεινε στην ιστορία. Βοήθησε και το ότι το ξαναφόρεσε το 1983.

Πολύ πριν κάνει τις πραγματικά statement εμφανίσεις, που έστελναν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, το πουλόβερ με τα πρόβατα την είχε συστήσει στους πολίτες και το βρετανικό Τύπο, που την κυνηγούσε μανιωδώς.

Η Νταϊάνα επικοινώνησε με το Warm & Wonderful, όταν ξηλώθηκε ένα σημείο στο πουλόβερ, ζητώντας επιδιόρθωση. Οι δημιουργοί του δεν περίμεναν αυτή τη στιγμή, οπότε της έστειλαν κατευθείαν ένα καινούριο κομμάτι, κρατώντας το ελαττωματικό. «Δεν της το είπαμε ποτέ».

Μέχρι που τον περασμένο Μάρτιο, η Joanna Osborne, μία εκ των δύο δημιουργών, το βρήκε εντελώς τυχαία σε ένα μπαούλο στο σπίτι της. Το αναγνώρισε αμέσως, ενημέρωσε τη συνεργάτιδά της, Sally Muit και αποφάσισαν να το δώσουν αλλού. 

«Αν δεν ήταν τυχαία καλυμμένο με παπλωματοθήκη, δεν θα είχε καταφέρει να επιβιώσει σχεδόν 50 χρόνια. Δεν θέλαμε να έχουμε την ευθύνη της φροντίδας του. Με τρομοκρατεί η σκέψη».

Κάλεσαν λοιπόν το Sotheby, τον οίκο δημοπρασίας του Λονδίνου, όπου και το μετέφεραν για αξιολόγηση. Αυτή την εβδομάδα, θα εκτεθεί σε διάφορες γκαλερί του Λονδίνου, και τον Σεπτέμβριο θα δημοπραττηθεί, όπου και εκτιμάται ότι θα αποφέρει 50- 80 χιλιάδες λίρες.

Αν και θα αγοραστεί από ένα άτομο, είναι ένα σύμβολο μίας εποχής. «Αυτό το πουλόβερ έχει έναν μοναδικό τρόπο να προκαλεί νοσταλγία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.