Μενού
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα, μοιράζεται ο σεφ Πέτρος Συρίγος. Με λίγα υλικά, θα έχετε γρήγορα έτοιμα σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Υλικά για τα μπισκότα

  • 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ Μείγμα μπαχαρικών*
  • 300 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού κακάο
  • 2 στικ βανίλια
  • ½ ξύσμα από πορτοκάλι
  • 20 γραμμ. χυμό από πορτοκάλι (2 κ.σ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γραμμ. Βούτυρο

*Μείγμα μπαχαρικών: κανέλα σκόνη, μοσχοκάρυδο τριμμένο, τζίντζερ σκόνη, γαρίφαλο σκόνη (όλα από μία κουταλιά του γλυκού. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και χρησιμοποιούμε μόνο μια κουταλιά του γλυκού στην συνταγή).

Βήμα βήμα η συνταγή

  • Χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τελευταίο το αλεύρι όπου μέσα του, έχουμε ρίξει το μείγμα μπαχαρικών, τις βανίλιες, το κακάο, το μπέικιν, και τα έχουμε ανακατέψει πολύ καλά και ετοιμάζουμε μια ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκ. σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα, τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 για 20 λεπτά.

Τip: Μπορούμε να τα αλείψουμε με γλάσο και να τα διακοσμήσουμε. Μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα σοκολάτας και να τα βουτήξουμε μέσα. Μπορούμε να ρίξουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα στο γλάσο και να τα χρωματίσουμε. Σε γυάλινο αεροστεγώς κλεισμένο βάζο, μπορούν να διατηρηθούν 6 μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.