Μενού
Η Αν Όσμπορν έπινε χυμό πορτοκάλι για 40 ημέρες
Η Αν Όσμπορν έπινε χυμό πορτοκάλι για 40 ημέρες | (Instagram @fruitisbeaut)
  • Α-
  • Α+

Η Αν Όσμπορν, από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, δήλωσε ότι έπινε χυμό πορτοκαλιού για 40 ημέρες και ποτέ δεν αισθάνθηκε πιο υγιής, αναφέρει το «USA Today» όπως μεταδίδει η New York Post. 

Η Αν Όσμπορν, η οποία χρησιμοποιεί το όνομα «fruitisbeaut» στο προφίλ της στο Instagram, δημοσιεύει περιεχόμενο στη σελίδα της σχετικά με την εμπειρία της με τον «φρουταριανισμό», μια δίαιτα που αποτελείται μόνο από φρούτα.

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ένιωσα συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά οφέλη» δήλωσε η ίδια σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram, για την 40ήμερη αποτοξίνωση, πίνοντας μόνο 1-1,5 λίτρο χυμό πορτοκαλιού που έκανε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Όπως εξήγησε ένιωσε μεγάλη ενέργεια και ευεξία.

Πλήθος κόσμου σχολίασε κάτω από το βίντεό της με τους περισσότερους να της κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία.

Τα οφέλη, αλλά και τα προβλήματα από την υπερβολική κατανάλωση

Οι ειδικοί, σύμφωνα με τη New York Post, συμφωνούν ότι ο χυμός πορτοκαλιού έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία είναι καλή για το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρά από τις ελεύθερες ρίζες, σύμφωνα με την «Mayo Clinic».

Επειδή ο οργανισμός δεν παράγει φυσικά βιταμίνη C, οι άνθρωποι πρέπει να την παίρνουν από τη διατροφή τους, αλλά η υπερβολική ποσότητα δεν είναι καλό πράγμα, προειδοποιούν οι ειδικοί. Η πρόσληψη 2.000 mg ή περισσότερης βιταμίνης C θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως πέτρες στα νεφρά ή γαστρεντερικές διαταραχές, σύμφωνα με το «Mount Sinai».

Η Όσμπορν λέει ότι μερικές φορές πίνει 5 λίτρα χυμό πορτοκαλιού την ημέρα, που αντιστοιχεί σε περίπου 2.620,6 mg, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Google. Η κατανάλωση χυμού, ο οποίος μπορεί να είναι πλούσιος σε ζάχαρη, δεν έχει επίσης τόσα οφέλη όσα η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων.

Ένας άλλος πιθανός κίνδυνος από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας χυμού πορτοκάλι είναι ότι τα πορτοκάλια είναι εσπεριδοειδή που έχουν υψηλή οξύτητα. Η οξύτητα μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Επίσης ο χυμός πορτοκαλιού, ακόμη και όταν δεν είναι ζαχαρούχος, μπορεί να προκαλέσει αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα.

Οι δίαιτες που περιλαμβάνουν μόνο χυμούς φρούτων θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο, τονίζουν οι ειδικοί. Το δημοσίευμα της New York Post, υπενθυμίζει και την περίπτωση της Ρωσίδας influencer Zhanna Samsonova, η οποία πέθανε από ασιτία σε ηλικία 39 ετών. Είχε πει ότι η διατροφή της αποτελούνταν μόνο από φρούτα, φύτρες ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.