Ο Γιώργος Καρκάς μίλησε την Πέμπτη (30/5) στο «Στούντιο 4» για τη δικαστική περιπέτεια που είχε και τη χρονική περίοδο που πέρασε στη φυλακή, ενώ αναφέρθηκε και στα δύο χρόνια που προηγήθηκαν κατά τα οποία έπαιρνα ουσίες.
«Για δύο χρόνια πριν γίνει αυτό, δεν δούλευα πουθενά. Σήκωνα χρήματα από τα χρήματά μου, έπαιρνα ουσίες και πολύ απλά κατέστρεφα τον εαυτό μου. Από ένα σημείο και μετά, οι φίλοι μου είχαν αρχίσει να το καταλαβαίνουν. Είχα αρχίσει να πετσοκόβω τις κοντινές μου συναναστροφές για να μένω στο σπίτι και να κάνω αυτό το πράγμα. Αν μπορώ να είμαι υπερήφανος για κάτι εκείνη την περίοδο, είναι ότι δεν ζήτησα ούτε μία φορά χρήματα από την οικογένειά μου για να αγοράσω ουσίες. Έφαγα ό,τι είχα βγάλει εγώ μέχρι εκείνη την ηλικία», είπε αρχικά ο ηθοποιός.
Όταν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τον ρώτησε εάν λύγισε ποτέ τους 16 μήνες που βρισκόταν μέσα στη φυλακή, εκείνος απάντησε:
«Σχεδόν ποτέ δεν το έβγαζα από το μυαλό μου το "θα αποδειχθεί ή δεν θα αποδειχθεί;". Ποτέ δεν είχα εκθέσει το συναίσθημά μου, ούτε το πώς ένιωθα, ακόμα κι αν βάλετε τις συνεντεύξεις εκείνης της εποχής. Είχε γίνει όλο αυτό με τα στοιχεία και επειδή είχα δίκιο, δεν ανεχόμουν να βγω σαν τον άνθρωπο που είναι τραυματισμένος και να με αντιμετωπίσω σαν καμένο χαρτί. Από ένα σημείο και μετά μιλούσα και με έναν ψυχολόγο μέσα στη φυλακή. Θέλω να πω όμως και για έναν συγκρατούμενό μου που του χρωστάω πολλά γιατί αν δεν ήταν αυτός, μπορεί και να είχα φουντάρει. Κάθε βράδυ μιλάγαμε και με άκουγε για ώρες».
«Ενώ έχω κάνει όλες τις ψυχολογικές διαδρομές μέσα μου για να αντικρούσω όλα αυτά που εσείς είδατε σε κάποια λεπτά ενός βίντεο, η προσπάθεια η ψυχολογική είναι τεράστια. Σε κάθε σημείο αυτής της ψυχολογικής διαδρομής, τα διακυβεύματα είναι επίσης τεράστια. Θα μείνω στη φυλακή για πολλά χρόνια ή θα βγω; Θα μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου ή όχι; Ακόμα και να αποδειχθεί ότι είμαι αθώος, έξω θα μου έχουν δημιουργήσει μια δεύτερη φυλακή; Τι θα γίνει; Εκεί πήγε να μου στρίψει, που λέμε λαϊκά», πρόσθεσε.
«Όταν πιέζεσαι πολύ μέσα στη φυλακή, γιατί η φυσική τάση του ανθρώπου είναι να είναι ελεύθερος, το μυαλό σου κάνει ένα κλακ και σκέφτεσαι το έγκλημα που έχεις κάνει. Όταν όμως φτάνεις σε αυτό το οριακό επίπεδο σωματικά και ψυχολογικά, είσαι έγκλειστος και δεν έχεις έγκλημα να σκεφτείς, έχοντας ταυτόχρονα αυτό το αίσθημα της αδικίας και την σκέψη αν θα αποδειχθεί η όχι και αν αποδειχθεί πώς θα ζήσω μετά έξω, ήταν ένα πράγμα, το οποίο οριακά με έκανε να νιώσω ψυχικά ασταθής κάποιες φορές. Και πνευματικά ασταθής», τόνισε ο Γιώργος Καρκάς.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.