Μενού
Κατσαρίδα σε σπίτι
Κατσαρίδα σε σπίτι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι κατσαρίδες μπορεί να βρίσκονται ήδη στο σπίτι σας πριν καν μετακομίσετε. Μεταφέρονται επίσης εύκολα από μολυσμένες κατοικίες σε νέα μέρη, και επομένως μπορεί να έχουν «μεταναστεύσει» μαζί σας από το προηγούμενο σπίτι σας ή από τα ταξίδια σας.

Μετά από μία καλή απολύμανση όμως, πρέπει να σιγουρεύουμε ότι παραμένουν έξω από τον χώρο μας, Για αυτό, ο ιστότοπος Terminix μοιράζεται τα πιο συνηθισμένα μέρη από τα οποία εισβάλλουν οι κατσαρίδες στα σπίτια μας.

Θυμηθείτε, ακόμη και το πιο καθαρό σπίτι μπορεί να μολυνθεί εάν οι κατσαρίδες ανακαλύψουν ότι έχουν πρόσβαση σε τροφή, νερό ή καταφύγιο. 

Τα σημεία εισόδου που βρίσκουν οι κατσαρίδες

Συνήθως, οι κατσαρίδες εκμεταλλεύονται αυτούς τους τρόπους για να εισβάλλουν στο σπίτι:

  • Ρωγμές και τρύπες
  • Τσάντες και κιβώτια: Ορισμένα είδη μπορεί να μπουν σε σάκους παντοπωλείου, χαρτόκουτα, αποσκευές ή έπιπλα
  • Σωλήνες και υδραυλικές εγκαταστάσεις: Οι κατσαρίδες μπορούν επίσης να μπουν στο σπίτι μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων
  • Αποχετεύσεις και υπόνομοι: Οι υπόνομοι ή οι αποχετεύσεις είναι επίσης δημοφιλή σημεία εισόδου κατσαρίδων

Τι προσελκύει τις κατσαρίδες

Όπως κάθε ζωντανό πλάσμα, έτσι και οι κατσαρίδες χρειάζονται τροφή, νερό και καταφύγιο για να επιβιώσουν. Αν εντοπίσετε μια κατσαρίδα στο σπίτι σας, σημαίνει ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να ζήσουν εκεί.

Αναζητήστε πιθανές πηγές τροφής και υγρασίας. Οι κατσαρίδες είναι παμφάγα και τρώνε πολλά πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως δεν θα υποψιάζονταν, όπως κόλλα ταπετσαρίας, ακόμα και τρίχες ανθρώπου ή κατοικίδιου.

Κατσαρίδα
Κατσαρίδα | Shutterstock

Οι κατσαρίδες τείνουν επίσης να προτιμούν στενούς χώρους μακριά από ανθρώπους και φως. Οι σκοτεινές ρωγμές και οι γωνίες είναι ιδανικά σημεία για να φωλιάσουν, και αν βρίσκεται κοντά σε πηγή νερού, είναι ένα ιδανικό σημείο φωλιάς. Αυτός είναι ο λόγος που οι κατσαρίδες βρίσκονται συχνά σε κουζίνες ή μπάνια.

Επιπλέον, το χαρτόνι μπορεί να προσφέρει στις κατσαρίδες καταφύγιο, δίνοντάς τους ένα μέρος για να κρυφτούν.

Διαβάστε επίσης:

Στην Καλογρέζα, η Αλβανία κέρδισε για λίγο το Euro 2024

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Η τελευταία συναυλία και το συγκινητικό αντίο - «Κρατήστε τα τραγούδια και ξεχάστε με»

«Πού 'σαι Θανάση»: Ποιος είναι ο Θανάσης στο τραγούδι του Ζαμπέτα

Κιάνου Ριβς: Ο ιδιοφυής κανόνας του «1+1=5» που του άλλαξε τη ζωή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.