Μενού
ayga-pasha
Αύγα, Πάσχα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο εορτασμός του Πάσχα συνοδεύεται σε πολλές περιπτώσεις με τη μεγάλη κατανάλωση φαγητού, ιδιαίτερα πρωτεΐνης και κορεσμένων λιπαρών, αλλά και αλκοόλ. Αν μάλιστα συνδυαστεί και με το γεγονός πως πολλοί είναι εκείνοι που προέρχονται από περίοδο νηστεία, τότε κάνουν ακόμη πιο αναγκαία τη διαμόρφωση της διατροφή τις αμέσως επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα.

«Αυτό που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να κάνουμε σήμερα είναι να φάμε λίγο πιο συντηρητικά και ίσως να αποφύγουμε κοκορέτσι, αρνί, κατσίκι» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η διατροφολόγος Χριστίνα Μπαλαμώτη προτείνοντας μάλιστα το κρέας που περίσσεψε να το παγώσουμε ή να το καταψύξουμε και να το φάμε κάποιες μέρες μετά. Ακόμα είπε ότι λόγω της ενδεχόμενης κατανάλωσης αλκοόλ χαρακτηριστικό της επόμενης μέρα του Πάσχα είναι η αφυδάτωση οπότε προτείνεται ενυδάτωση με φυσικούς χυμούς και με νερό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.