Ο Γρηγόρης Πετράκος μίλησε για τις απόψεις του για τον κορονοϊό, τα εμβόλια, τις προτάσεις που δέχτηκε από αρκετά κόμματα τα οποία «είναι απέναντι σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή», καθώς και για την συμπόρευση του με το κόμμα του Γιώργου Τράγκα. Υποστήριξε πως δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 γιατί από τη μύτη του «δεν περνάει όχι μόνο ο κορονοϊός αλλά ούτε και ο Τιτανικός».
Διαβάστε ακόμη: Γρηγόρης Πετράκος: Τα «κατορθώματά» του, οι «επιστημονικές» έρευνες και οι εμετοί στη μούρη μας
«Τρεις καθηγητές πανεπιστημίου μου έχουν πει. Επειδή κάνω υγιεινή ζωή και οι εξετάσεις μου όπως η D3 και ο ψευδάργυρος είναι στα 80. Μου έχει πει καθηγητής πανεπιστημίου πως από τον βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι μόνο ο κορονοϊός αλλά ούτε και ο Τιτανικός. Αυτά είναι πράγματα γνωστά στην ιατρική. Δεν προσπαθώ να παρασύρω κάποιον. Κάνω μια ζωή που τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχω αρρωστήσει, δεν παίρνω φάρμακα. Δεν το προτείνω να το κάνει κάποιος άλλο», είπε ο Γρηγόρης Πετράκος στον ΑΝΤ1.
«Εγώ δεν έκανα ποτέ τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Έπαθα μια συμφόρηση με αυτά που έβλεπα το πρώτο εξάμηνο. Άρχισα να ψάχνω πάρα πολύ. Έβλεπα συνεντεύξεις επιστημόνων, λοιμωξιολόγων, δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο 6 με 8 ώρες την ημέρα. Κάτι δεν μου κολλούσε εσωτερικά βλέποντας στην πρώτη καραντίνα 50 κρούσματα και να κλείνουν τα πάντα. Όταν άρχισα να βλέπω δεκάδες ξένους επιστήμονες να λένε άλλα πράγματα, είπα πως αυτό που λένε αυτοί εμένα μου κολλούσε περισσότερο από αυτό που ακούω από το επίσημο αφήγημα. Όταν μάζεψα πολλές τέτοιες γνώμες, άρχισα να τις δημοσιεύω. Όχι δικές μου, των επιστημόνων. Η άποψή μας προέρχεται από την πληροφόρησή μας», είπε ο τραγουδιστής.
«Εγώ έκανα τον δημοσιογράφο τόσο καιρό επειδή δεν τον κάνει κάποιος άλλος. Στην Ελλάδα έχουμε 30 γιατρούς που γράφουν διαφορετικές απόψεις και του παρακολουθώ. Αρνούμαι τον όρο αντιεμβολιαστής και αρνητής. Αρνούμαι τη σοβαρότητα και τα μέτρα που τα θεωρώ καταστρεπτικά. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια αλλά θέλω πρώτα να είναι ασφαλές και να έχω το δικαίωμα της επιλογής. Παλεύω ουσιαστικά για τα δικαιώματα. Πιστεύεις ότι χρειάζεσαι το εμβόλιο; Πήγαινε κάντο. Για εμένα η λύση είναι βγήκε το εμβόλιο, 10 ευρώ στα φαρμακεία όποιος θέλει να πάει να το κάνει. Αν μου έλεγες είσαι υπουργός Υγείας και ήθελα να σταματήσει ο διχασμός του κόσμου και να αισθάνονται όλοι ασφαλείς, θα έλεγα όλοι δωρεάν rapid test Δευτέρα και Πέμπτη για να πάνε στις δουλειές τους, να διασκεδάσουν. Όχι να εκβιάζουμε φοιτητές και εργαζόμενους, με δωρεάν τεστ», ανέφερε.
«Είμαστε σε πόλεμο»
Οταν ρωτήθηκε για το ξέσπασμά του κατά των δημοσιογράφων, για τους οποίους είχε πει πως «κάνω εμετό πάνω στη μούρη σας», είπε: «Ήταν λίγο ακραίο αυτό. Ήταν ένα δεκάλεπτο βίντεο που έγραψα πολύ αγανακτισμένος. Γενικώς δεν είμαι αγανακτισμένος. Αυτό το είπα γιατί αν έχεις κάνει έναν αγώνα κατά του διαχωρισμού εδώ και ενάμιση χρόνο, αυτό ήταν σαν μαχαιριά για μένα να μου πεις ότι διαχωρίζω…Αν μου το έλεγες τώρα ψύχραιμα δε θα το έλεγα».
Ο Γιώργος Λιάγκας, από την πλευρά του, είπε στον τραγουδιστή τα εξής: «Νιώθω ότι έτσι όπως το εκφράζεις είναι πιο φασιστικό από τους ανθρώπους που κατηγορείς για φασίστες που φιμώνουν τους ανθρώπους που είναι εναντίον των εμβολιασμών. Εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως έναν αυτόκλητο σωτήρα; Αισθάνεσαι ότι είσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των Δασών; Λες την άποψή σου κι είναι σεβαστή. Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να έχεις μία άποψη και το πήρες περισσότερο σοβαρά από ό,τι θα έπρεπε». «Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε έναν πόλεμο. Υπάρχει πόλεμος. Όχι τον υγειονομικό» ανέφερε ο Γρηγόρης Πετράκος, ενώ υποστήριξε ότι σύμφωνα με την δική του άποψη η ιατρική κοινότητα παγκοσμίως που είναι υπέρ του εμβολίου είναι μειοψηφία.
Για τον Πάνο Κιάμο
Αναφέρθηκε και στον Πάνο Κιάμο, καθώς το βίντεο που είχε αναρτήσει ο συνάδελφός του - και αφορούσε στην υποδοχή εμβολιασμένων πολιτών στο κέντρο όπου εμφανίζεται- τον είχε ωθήσει να κάνει μια ανάρτηση μέσω facebook, την ώρα που και εκείνος εμφανίζεται σε κέντρο στην Πάτρα, στο οποίο μπορούν να μπουν μόνο εμβολιασμένοι, όπως ορίζει ο νόμος. Τώρα ο Γρηγόρης Πετράκος δήλωσε ότι δεν καταφέρθηκα προσωπικά κατά του Πάνου Κιάμου, αλλά της συγκεκριμένης απόφασής του, που έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που ζούμε τώρα. Τότε τα μαγαζιά είχαν την επιλογή. Η μομφή δεν ήταν στο ότι εργάστηκε, αλλά ότι επέλεξε να εργαστεί με τον διαχωρισμό. Δεν του τον είχαν επιβάλλει ακόμη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τη συμμετοχή του στην πολιτική
«Εδώ και 1,5 χρόνο, αρχικά για λόγους αντίδρασης σε αυτό που έβλεπα και ένιωθα να μην συνάδει με αυτό που βιώνω δηλαδή έβλεπα μια ανακολουθία σε αυτά που ζούσα και αυτά που διάβαζα και άρχισα να συμμετέχω με δημοσιεύσεις. Μετά από 1 χρόνο κατάλαβα ότι αυτή η πράξη άρχισε να παίρνει δημοσιότητα και ήταν ουσιαστικά πολιτική. Ασχολήθηκα με τα κοινά χωρίς να το έχω καταλάβει. Άρχισα να συμμετέχω σε ομάδες που κάνουν κοινωνικές ομάδες και δέχτηκα προτάσεις από κόμματα μικρά που είναι ενάντια σε αυτά που γίνονται τώρα. Επίσημη πρόταση μου έκανε ο Γιώργος Τράγκας και ο λόγος που πήγα είναι πως σκέφτηκα τι θα κάνω και αποφάσισα πως θα συνεχίσω», είπε ο Γρηγόρης Πετράκος και επεσήμανε πως δεν θα εγκαταλείψει το τραγούδι ακόμα και αν εκλεγεί βουλευτής.
«Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση που ο Γιώργος Τράγκας με τόσα χρόνια καριέρα έχει σχηματίσει εδώ και 5 μήνες ένα κίνημα και δεν τον έχουν καλέσει μία φορά στα δελτία ειδήσεων. Εγώ είμαι νέος άνθρωπος τώρα μπαίνω σε αυτό γιατί θέλω να προσφέρω. Αν έκανε αύριο ο Χατζηνικολάου ένα κόμμα δεν θα ήταν πρώτη είδηση; Γιατί όχι ο Τράγκας; Πώς γίνεται να μην είναι πρώτο θέμα που έκανε μία κίνηση αντίθετα στο σύστημα;», ανέφερε ο Γρηγόρης Πετράκος.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.