Μενού
yemen
Βομβαρδισμός στην Υεμένη | @JuancaDS
  • Α-
  • Α+

Νέες εκρήξεις, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ακούστηκαν πριν από λίγη ώρα καθώς η πρωτεύουσα της Υεμένης βομβαρδίστηκε για δεύτερη νύχτα. Ο Μοχάμεντ αλ-Ατάμπ του Αλ Τζαζίρα, μιλώντας από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, είπε: «Άκουσα αυτές τις εκρήξεις και πολλοί άνθρωποι μίλησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχαν ακούσει ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα Σαναά. Πηγές μέσων ενημέρωσης των Χούθι ανέφεραν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ βομβάρδισαν για άλλη μια φορά την πρωτεύουσα Σαναά».

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογραφος του Αραβικού πρακτορείου ειδήσεων: «Αυτό έρχεται αμέσως μετά από μια σειρά βομβαρδισμών που σημειώθηκαν χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού των Χούθι, είπε ότι έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 73 βομβαρδισμοί τις τελευταίες 48 ώρες, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι αναφέρονται ως νεκροί. Οι Χούθι έχουν απειλήσει ότι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευση των ισραηλινών πλοίων προς τα λιμάνια του Ισραήλ».

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι μια τοποθεσία ραντάρ ήταν ο στόχος της τελευταίας επίθεσης στις δυνάμεις των Χούθι στην Υεμένη. Ο Αμερικανός αξιωματούχος που παρείχε τις πληροφορίες δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ανέφερε το Reuters.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι η τοποθεσία που δέχτηκε επίθεση θεωρείται ότι «έθετε σε κίνδυνο εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα».

Ένα άλλο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μονομερώς από αμερικανικές δυνάμεις και εκτοξεύτηκε από πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Νωρίτερα, το βράδυ της Παρασκευής, ΗΠΑ και Βρετανία είχαν προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που το κρίνουν απαραίτητο θα βομβαρδίσουν εκ νέου θέσει των φιλοϊρανών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.