Μενού
Ο Εντέν Κάρτσεφ
Στιγμιότυπο από αγώνα που παίζει ο Εντέν Κάρτσεφ | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Πρόστιμο στον ποδοσφαιριστή Εντέν Κάρτσεφ επέβαλε η Μπασακσεχίρ, ομάδα από την Τουρκία, με αφορμή ανάρτηση υποστήριξης στους ισραηλινούς ομήρους της Γάζας, που έκανε πρόσφατα στα μέσα κοινωνιικής δικτύωσης.

Πρόκειται, σύμφωνα με το BBC, για τη δεύτερη περίπτωση Ισραηλινού ποδοσφαιριστή, μετά τον Σαγκίβ Χεχεσκέλ, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία με την κατηγορία της «δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια» για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Όπως αναφέρεται, η ομάδα από την Τουρκία αποφάσισε να κάνει ένα ακόμη βήμα, στέλνοντας τον ποδοσφαιριστή δανεικό στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, απόφαση που πάρθηκε μετά από πειθαρχική διαδικασία.

Τουρκία: Τι είχε αναρτήσει ο Κάρτσεφ

Η δίωξη στον ποδοσφαιριστή στην Τουρκία έγινε μετά από ανάρτηση που έκανε στο Instagram, όπου αναφέρθηκε στους ισραηλινούς ομήρους οι οποίοι κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς μετά τις επιθέσεις της δεύτερης στις 7 Οκτωβρίου.

Στο Instagram, ο Κάρτσεφ είχε γράψει στην ανάρτησή του «φέρτε τους πίσω τώρα» ή όπως είναι γνωστό το σύνθημα στα αγγλικά «bring them home now» και αναφέρεται στους ομήρους του Ισραήλ..

Η Μπασακσεχίρ δήλωσε ότι η ανάρτησή του είχε «παραβιάσει τις ευαίσθητες αξίες της χώρας μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.