Μενού
poytin-prigkozin
Βλαντίμιρ Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Τη μακρά συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στις 29 Ιουνίου, πέντε μέρες μετά την «ανταρσία», επιβεβαιώσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στο επίκεντρο όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, τέθηκε η «ανταρσία - εξπρές» που διοργάνωσε ο στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου, ο οποίος φέρεται να ενδιαφερόταν για την καρατόμηση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Βαλέρι Γκερασίμοφ. Υπενθυμίζεται πως η «πορεία δικαιοσύνης», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος, προς τη Μόσχα έληξε με την παρέμβαση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η πρώτη συνάντηση μετά την εξέγερση

Όπως αναφέρουν οι New York Times, πρόκειται για την πρώτη - αναγνωρισμένη - επαφή μεταξύ των δύο ανδρών μετά τη σύντομη εξέγερση της ομάδας Wagner, η οποία αποτέλεσε την πιο δραματική πρόκληση για την εξουσία του κ. Πούτιν κατά τη διάρκεια των δύο και πλέον δεκαετιών του στην εξουσία.

Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε 35 άτομα στην τρίωρη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων διοικητών της Βάγκνερ στις 29 Ιουνίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζόλοτοφ και επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας SVR Σεργκέι Ναρίσκιν

Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι μισθοφόροι κατέλαβαν το Ροστόφ, όπου εδράζεται το στρατηγικό αρχηγείο της χώρας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.