Μενού
offline club
Offline Club, Netherlands, Instagram
  • Α-
  • Α+

Ταξιδεύουμε και βγάζουμε τα κινητά μας για να φωτογραφίσουμε την παραλία ή το εκάστοτε αξιοθέατο. Αγοράζουμε βιβλία και τα ποστάρουμε στο Instagram, διαφημίζουμε τις σχέσεις μας σε stories, «είμαστε εκεί», σε συναυλίες, σε εκθέσεις ζωγραφικής, σε πρεμιέρες ταινιών, ακόμα και αν υποφέρουμε από κούραση και αποστροφή.

«Είμαστε εκεί», αυτό έχει σημασία, μέσα από Instagram live, TikΤok reels, posts, threads και δε συμμαζεύεται, ενώ οι πιο μπούμερ γράφουν «σεντόνια» στο Facebook και στο Twitter/X.

Έχει μπει στην άκρη η αξία του να ζεις την εμπειρία, τη στιγμή που βρίσκεσαι σε ένα όμορφο μέρος, και όλοι μας γινόμαστε πια «αγγελιοφόροι» και αναμεταδότες περιεχομένου. Όλα είναι content, όλα καταγράφονται προς άγραν likes, follows και λειτουργούν ως καταπραϋντικά για την κοινωνική ασθένεια που λέγεται FOMO.

Είναι αυτή η ζωή ενός σύγχρονου ενήλικα ανθρώπου που διαθέτει μια βασική περιέργεια για τον κόσμο γύρω του; Φαίνεται πως ναι. Ή μήπως όχι; Ο Ίλια Κνέπελχαουτ, ο δημιουργός του Offline Club, έχει διαφορετική άποψη.

«Το Offline Club είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους ώστε να αποτοξινωθούν από τις γεμάτες πίεση ζωές τους, και να συνδεθούν με τον έξω κόσμο χωρίς τις ειδοποιήσεις του κινητού τους. Και είναι επίσης μια λύση για τους ανθρώπους που είναι δυσαρεστημένοι από την επαφή τους με τα social media και θέλουν να επιστρέψουν στον αληθινό κόσμο, να βρουν αληθινές συνδέσεις» είπε πρόσφατα στο CBS News.

«Είσαι έτοιμος να αποσυνδεθείς για να συνδεθείς;», ρωτάει η διαφήμιση στο Instagram. Ειρωνικά, το Offline Club, ανακοινώνει τις δράσεις του στα social media, προσκαλώντας - έναντι μικρού αντιτίμου (συνήθως, από 7,5 ως 15 ευρώ το άτομο) όσους θέλουν να ζήσουν λίγο χωρίς ψηφιακές συσκευές.

Να διαβάσουν βιβλία, να ακούσουν μουσική, να γνωρίσουν νέους φίλους, ή τις επόμενες ερωτικές τους σχέσεις. Πρόσφατα, 250 άτομα, «κατέλαβαν» μια εκκλησία στο Άμστερνταμ, για να ζωγραφίσουν, να διαβάσουν, να ακούσουν μουσική, να γνωριστούν μεταξύ τους.

Θα έρθει και στην Ελλάδα;

Πάρα πολύ πιθανό! Στην ίδια συνέντευξη στο CBS, ο Ίλια τόνισε πως επόμενος στόχος της ομάδας του είναι να φέρει το Offline Club εκτός Ολλανδίας, ξεκινώντας από χώρες της Ευρώπης, με άμεσο στόχο να εξαπλωθεί η κουλτούρα της «ψηφιακής αποτοξίνωσης» σε όλο τον κόσμο.
 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.