Μενού
Δηλητηριώδης αράχνη «χήρα»
Δηλητηριώδης αράχνη «χήρα» | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας Βρετανός αποκάλυψε ότι είναι τυχερός που ζει ακόμα, αφού τον δάγκωσε μια δηλητηριώδης αράχνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ανακάλυψε μετά ότι το διαμέρισμά του είχε γίνει φωλιά για αράχνες «χήρες», ένα είδος που έχει εισβάλλει στη νότια Αγγλία.

Ένα βράδυ τον περασμένο Αύγουστο, ο Ιβάν ένιωσε ένα τρύπημα στο χέρι του που τώρα πιστεύεται ότι ήταν οι κυνόδοντες μιας αράχνης χήρας. Το δηλητηριώδες αραχνοειδές ανέβηκε στο χέρι του και του κατάφερε δύο δαγκωνιές πριν τη σκοτώσει, όπως γράφει η Mirror.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ιβάν άρχισε να αισθάνεται σοβαρή αδιαθεσία, καλώντας το 166 πριν καταρρεύσει στο πάτωμα του σαλονιού του. Αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα, εμφάνισε τοπική νέκρωση, με τους γιατρούς να σκέφτονται να ακρωτηριάσουν το χέρι του καθώς το δηλητήριο άρχισε να διαχέεται στο σώμα του.

Πώς σώθηκε

Κοίταξα το χέρι μου και είδα αυτό το πράγμα να τρέχει στο χέρι μου. Καθώς σηκώθηκα, αυτή η αράχνη στάθηκε πάνω του με τα πόδια της πλήρως τεντωμένα. Είχε περίπου το μέγεθος ενός μεγάλου νομίσματος» θυμάται ο άντρας.

Άμεσα εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Wexham Park Hospital στο Slough όπου παρέμεινε αναίσθητος για τρεις ημέρες. Στο νοσοκομείο, εμφάνισε σήψη και υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αφαίρεση της νεκρής σάρκας από το χέρι του. Ευτυχώς, οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το άκρο του.

Όπως αποδείχθηκε, η αράχνη που ευθυνόταν για την περιπέτειά του ήταν η λεγόμενη «ψευδής χήρα», του γένους Latrodectus, και το μεγαλύτερο δηλητηριώδες είδος του στη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, η φωλιά στο σπίτι του είχε τουλάχιστον 500 μέλη.

Αυτή δεν είναι η τελευταία φορά που ο Ιβάν είχε μία τέτοια επικίνδυνη συνάντηση. Μερικά χρόνια πριν, μία από τις αράχνες που «σουλάτσαραν» στο σπίτι του τον είχε δαγκώσει στον αστράγαλο, χωρίς όμως να κινδυνεύσει.

Το απίστευτο είναι πως στο σπίτι του δεν εντοπίστηκε μόνο ένα είδος δηλητηριώδους αράχνης, αφού έπειτα από έρευνες αρμόδιων, αναγνωρίστηκε επίσης μέλος του είδους της αράχνης «λύκου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.