Μενού
Κάτοικοι στη Γάζα
Κάτοικοι πάνω από τα συντρίμμια στη Γάζα | AP Photos / Hatem Ali
  • Α-
  • Α+

Την είδηση ότι το Ισραήλ χτύπησε σήμερα (04/12) δυο σχολεία στην περιοχή της Daraj στη Γάζα μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο πληροφορίες από το WAFA το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι ίδιες πληροφορίες του Sky News σχετικά με τον αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ στα δύο σχολεία στη βόρεια Γάζα, σημειώνουν πως έχουν σκοτωθεί –τουλάχιστον– 50 Παλαιστίνιοι, προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να επαληθευτεί η πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.

Άξιο αναφοράς είναι ότι εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού ανέφερε πως οι εν λόγω πληροφορίες ερευνούνται.

Στόχος του Ισραήλ περιοχές στη νότια Γάζα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, μετά το «σπάσιμο» της εκεχειρίας με τη Χαμάς, με τις Αμυντικές Δυνάμεις της χώρας να δίνουν σήμερα, Δευτέρα (04/12) εντολή στους κατοίκους της Χαν Γιουνίς να απομακρυνθούν.

Υπενθυμίζεται πως το Χαν Γιουνίς, στόχος πλέον του Ισράηλ, βρίσκεται στη νότια Γάζα, με τους κατοίκους να απομακρύνονται σταδιακά από το σημείο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ο ισραηλινός στρατός ανήρτησε σήμερα το πρωί έναν χάρτη στην πλατφόρμα Χ με περίπου το ένα τέταρτο της πόλης της Χαν Γιούνις να έχει μαρκαριστεί με κίτρινο χρώμα ως έδαφος που πρέπει να εκκενωθεί άμεσα. Τρία βέλη δείχνουν προς τα νότια και τα δυτικά, προτρέποντας τον κόσμο να μετακινηθεί ακόμα πιο κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα και τα αιγυπτιακά σύνορα.

Γάζα: Δραματικές εκκλήσεις από τους κατοίκους

Οι άμαχοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να γλιτώσουν από τη δινή του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Πολλοί από αυτούς, που προσπαθούν να απομακρυνθούν, είχαν ήδη εκτοπιστεί από άλλες περιοχές και αρκετοί κοιμούνται σε αυτοσχέδια καταφύγια έχοντας τα ελάχιστα υπάρχοντά τους σε πλαστικές σακούλες.

Ο Αμπού Μοχάμεντ δήλωσε στο Reuters ότι τώρα είναι η τρίτη φορά που αναγκάζεται να μετακινηθεί από τότε που εγκατέλειψε το σπίτι του στη Λωρίδα της Γάζας στα βόρεια.

«Χθες βράδυ ισραηλινά τεθωρακισμένα βομβάρδισαν από τα ανατολικά, και τα βόρεια, καθώς και από (πολεμικά πλοία) στα δυτικά από την κατεύθυνση της θάλασσας, φωτιές γύρω μας, και το σπίτι έτρεμε και φωτιζόταν από την κόκκινη λάμψη των εκρήξεων, προκαλώντας πανικό και τρόμο στους μεγάλους και τα παιδιά», είπε. «Γιατί μας πέταξαν από τα σπίτια μας στην πόλη της Γάζας εάν σχεδίαζαν να μας σκοτώσουν εκεί;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.