Μενού
Τέιλορ Σουίφτ
Τέιλορ Σουίφτ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Άστεγοι κάτοικοι του Εδιμβούργου έχουν εκδιωχθεί τις τελευταίες ώρες από την πρωτεύουσα της Σκωτίας, ούτως ώστε να «εξωραϊστούν» οι χώροι για τη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ, που αναμένεται να προσελκύσει λαοθάλασσα.

Σύμφωνα με το BBC, επικαλούμενο πληροφορίες από τη φιλανθρωπική Shelter Scotland, αρκετοί άστεγοι στάλθηκαν με ταξί στα κοντινά Αμπερντίν και Γλασκώβη, εν μέσω έλλειψης καταλυμάτων και σε ένα άτομο προσφέρθηκε προσωρινή διαμονή στο Νιούκαστλ.

Η φιλανθρωπική οργάνωση στέγασης είπε ότι ήταν «κατάφωρη αδικία» για τους άστεγους να βρίσκονται «σε άμεσο ανταγωνισμό» με τους τουρίστες.

«Ζήτηση» για τα ξενοδοχεία

Αυτή η ντροπιαστική επιχείρηση «σκούπα» οφείλεται στο ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν διαθέτουν αρκετές κοινωνικές κατοικίες για τους άστεγους της πόλης, αλλά συνεργάζονται με ιδιωτικές επιχειρήσεις -ξενοδοχεία και ξενώνες- για να τους παρέχουν προσωρινό καταφύγιο.

Συνεπώς, με τη συρροή χιλιάδων φανατικών της Τέιλορ Σουίφτ στο Εδιμβούργο, έπρεπε να γίνει χώρος στα διαθέσιμα δωμάτια. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Εδιμβούργου δήλωσε ότι εργάζεται με τους θιγόμενους για να βρουν «κατάλληλα, εναλλακτικά καταλύματα».

Η Taylor Swift θα εμφανιστεί για τρεις νύχτες στο στάδιο Murrayfield του Εδιμβούργου από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου. Εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές πρόκειται να «πλημμυρίσουν» την πόλη και η ζήτηση για «κλίνες» είναι τεράστια.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η κυβέρνηση της Σκωτίας κήρυξε επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση μετά από συνεχείς πιέσεις από ακτιβιστές και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η διευθύντρια της Shelter Scotland, Άλισον Γουάτσον, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Εδιμβούργο αποτελεί περαιτέρω απόδειξη του επείγοντος της στεγαστικής κρίσης στη χώρα.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.