Μενού
Η Αγία Σοφία
Η Αγία Σοφία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (4/12). Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 5 Ρίχτερ και σύμφωνα με την AFAD 5,1. 

Το επίκεντρο του σεισμού στην Τουρκία εντοπίζεται στην περιοχή Γκέμλι, κοντά στην Προύσα. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09:42 ώρα Ελλάδος και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 9 χιλιόμετρα. 

Την ίδια στιγμή, από την Τουρκία δίνουν την ένταση του σεισμού στα 5,1 Ρίχτερ. Σεισμολόγος δήλωσε στο CNN Turk ότι στο σημείο όπου έγινε ο σεισμός υπάρχει ρήγμα και σημασία για τους κατοίκους που ανησυχούν είναι να προσέξουν το κτίσμα στο οποίο βρίσκονται.   

«Δεν είναι ο σεισμός που περιμένουμε στον Μαρμαρά»

«Ένας σεισμός μεγέθους 5 βαθμών ισούται με την ενέργεια περίπου 30 σεισμών 4 Ρίχτερ», ανέφερε ο σεισμολόγος Sukru Ersoy και ξεκαθάρισε πως ο συγκεκριμένος σεισμός δεν είναι αυτός που περιμένουν οι ειδικοί στη θαλάσσια περιοχή του Μαρμαρά και τους ανησυχεί για την Κωνσταντινούπολη. 

Μέχρι στιγμής οι σεισμολόγοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό με τον Ersoy να καλεί τους πολίτες να μην διαδίδουν στα social media πως αναμένεται να ακολουθήσει μεγαλύτερη δόνηση. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.