Μενού
seismos
Σεισμός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ισχυρός σεισμός στην ανατολική Τουρκία καταγράφηκε στις 16:46 ώρα Ελλάδος (σ.σ. 17:46 τοπική ώρα). Σύμφωνα με το σύστημα ενημερώσεων του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου η ένταση του σεισμού είναι 5,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία, στην επαρχία Μαλάτια συγκεκριμένα, και είχε εστιακό βάθος 6,9 χλμ.

Άξιο αναφοράς είναι ότι λίγα λεπτά αργότερα, στις 16:49, ακολούθησε δεύτερος σεισμός 4,7 βαθμών. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο σεισμός προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους. Ο υπουργός Εσωτεριών Αλί Γερλίακαγια ανακοίνωσε ότι κλιμάκια του υπουργείου διεξάγουν έρευνες για τυχόν ζημιές.

H Μαλάτια είχε πληγεί σοβαρά και υπέστη σοβαρές καταστροφές από τους δύο ισχυρούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, των 7,7 και 7,6 βαθμών, με επίκεντρο τη γειτονική επαρχία Καχραμάνμαρας.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.