Μενού
Barack Obama
Μπάρακ Ομπάμα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρώην μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα, Στούαρτ Σέλντοβιτς, που καταγράφηκε σε βίντεο να καταφέρεται με ακραίους ισλαμοφοβικούς χαρακτηρισμούς κατά υπαίθριου πωλητή στη Νέα Υόρκη.

Ο Σέλντοβιτς, τέως επικεφαλής του Συμβουλείου Ασφαλείας των ΗΠΑ, συνελήφθη την Τετάρτη (22/11), ενώ του απαγγέλθηκε κατηγορία για έγκλημα μίσους, ενώ το θύμα του σκέφτεται να καταθέσει δική του μήνυση.

«Βίαζες την κόρη σου;»

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, το πρώην μέλος του επιτελείου του προέδρου φαίνεται απρόκλητα να επιτίθεται με ακραίους χαρακτηρισμούς ενάντια στον πωλητή φαγητού, Μοχάμεντ Χουσεΐν. 

«Βίαζες την κόρη σου όπως ο προφήτης Μωάμεθ;» ακούγεται να ρωτάει τον άντρα, κατηγορώντας τον και ως «τρομοκράτη» που «απολαμβάνει να σκοτώνει μικρά παιδιά», ενώ ο ίδιος τον εκλιπαρεί να φύγει και να τον αφήσει ήσυχο.

Σύμφωνα με τη New York Post, η ίδια παρενόχληση λάμβανε χώρα για περίπου δύο εβδομάδες, ενώ ο πωλητής κατηγορεί τον πρώην πολιτικό πως τον απείλησε με ακύρωση της Visa του αλλά και της άδειας παραμονής του. 

«Είναι έκφραση μίσους, όχι ελευθερία έκφρασης»

Από τη μεριά του, ο 24χρονος Χουσεΐν δήλωσε πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της ανταλλαγής τους. «Ναι, βέβαια θα τον μηνύσω», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Θέλουμε να τον μηνύσουμε για παρενόχληση και δηλώσεις μίσους. Αυτά τα θεωρώ εκφράσεις μίσους, όχι ελευθερία έκφρασης», δήλωσε ο προϊστάμενος του 24χρονου, Ισλάμ Μουσταφά.

Ο Σέλντοβιτς συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης χθες και οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προκλητική παρενόχληση, έγκλημα μίσους, και παρακολούθηση.

«Πώς γίνεται να μιλά με τέτοιο μίσος για τη θρησκεία και την εθνικότητα ένας πρώην πολιτικός; Ένας κανονικός άνθρωπος δεν θα το έκανε ποτέ, αλλά κάποιος με εξουσία και κύρος δεν θα έπρεπε να μιλάει έτσι σε έναν 24χρονο που τον παρακαλά να τον αφήσει ήσυχο», κατέληξε ο Μουσταφά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.