Μενού
putin
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν. | AP
  • Α-
  • Α+

Για χειροβομβίδες που πυροδοτήθηκαν μέσα στο αεροσκάφος του Πριγκόζιν και οδήγησαν στον θάνατο του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας μάλιστα ότι ενδέχεται να είχε πάρει ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την Πέμπτη ότι εντοπίστηκαν θραύσματα χειροβομβίδας στις σορούς των επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του αεροσκάφους στις 23 Αυγούστου.

Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν τη συντριβή δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος είχε υποστεί «εξωτερική κρούση», είπε. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και δύο κορυφαία στελέχη της Wagner ήταν μεταξύ των 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν το τζετ κατέπεσε, ενώ πετούσε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη.

Προκαταρκτική αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σκόπιμη έκρηξη προκάλεσε τη συντριβή. Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει έναν μακρύ κατάλογο εχθρών του Πούτιν που έχουν δολοφονηθεί. Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ότι ήταν πίσω από τη συντριβή ως «απόλυτο ψέμα».
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.