Μενού
sillifthentes
Συλληφθέντες της Νέας Φιλαδέλφειας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο πατέρας ενός από τους Κροάτες που έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, μίλησε στην κροατική Danas για το πότε ενημερώθηκε για τη σύλληψη του γιου του ενώ ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες στις ελληνικές αρχές για όσα έγιναν. 

Όπως αναφέρει, ο γιος του πριν δύο μήνες έγινε 18 ετών ενώ πάσχει από διαβήτη τύπου 1 και φαίνεται να πήγε στην Ελλάδα εν αγνοία των γονιών του. «Δεν έχουν πρόβλημα με την αστυνομία, τους σέβεται σχετικά. Δεν τους δέρνει ούτε κάνει κάτι άλλο μαζί τους, όλα καλά. Το μόνο πράγμα είναι ότι τα αγόρια δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο ή να αλλάξουν ρούχα» αναφέρει για τις συνθήκες κράτησης του γιου του.

Ο πατέρας του νεαρού αναφέρει ότι ο γιος του δεν τραυματίστηκε στα επεισόδια. «Είπε ότι πήγε σε έναν συνάδελφο στο Ζάγκρεμπ. Είπε ότι θα είναι εκεί για λίγες μέρες, οπότε του έδωσα 40 ευρώ για να έχει. Επικοινώνησα ξανά μαζί του τη Δευτέρα στις 12:30. Μου είπε ότι ήταν στο σπίτι ενός συναδέλφου, ότι είχε ξυπνήσει και πήγαινε να κάνει μπάνιο και να φάει κάτι. Ωστόσο, του τηλεφώνησα γύρω στις 14:30, αλλά απάντησε ένας Έλληνας γραμματέας. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν μπορούσα να το ακούσω ή να το πάρω πια, σίγουρα προσπάθησα».

Αναφέρει ότι το πρωί της Τρίτης (08/08) είδε σε σάητ δύο φωτογραφίες «που τον έδειχναν ήδη να μπαίνει στο λεωφορείο και να κατευθύνεται προς τον δικαστή. Τον αναγνώρισα από το γκρι παντελόνι και το τατουάζ στο μπράτσο του». Όπως λέει ο πατέρας του Κροάτη, ο γιος του λέει «ότι όλα είναι καλά, μην ανησυχείς. Λέει ότι όλα όσα γράφονται δεν είναι αλήθεια, ότι υπάρχουν πολλά ψέματα».

«Φταίχτες είναι τα ελληνικά τελωνεία και αστυνομία»

Επιπλέον τονίζει πως ο γιος του είναι μέλος των  Bad Blue Boys. Για την τραγική κατάληξη των επεισοδίων αναφέρει: «Το έχω πει εκατό φορές, λυπάμαι. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια αυτού του αγοριού, ανεξάρτητα από τη χώρα ή τη θρησκεία του. Μια ζωή χάθηκε, αλλά ξέρουμε γιατί. Φταίχτες είναι τα ελληνικά τελωνεία και αστυνομία. Είχαν επιστολή από το Μαυροβούνιο και την Κροατία ότι τους πλησίαζαν 21 αυτοκίνητα με πινακίδες που είχαν φωτογραφηθεί. Όμως η ελληνική αστυνομία δεν άνοιξε καν εκείνα τα χαρτιά, πέρασαν χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ο πατέρας του νεαρού λέει ότι ο γιος του πούλησε κάποια πράγματά του για να βρει χρήματα για το ταξίδι. «Αργότερα άκουσα από τα αγόρια μου ότι πριν πάνε στη θάλασσα πούλησε τα παλιά του μπουφάν που δεν του πήγαιναν. Πούλησε κάτι που έχουν οι Bad blue Boys, από μπλουζάκια μέχρι μπουφάν με κουκούλες και κέρδισε νομίζω 600 ή 650 ευρώ. Του έδωσα 40 ευρώ και όταν πήγε στην παραλία του έδωσα άλλα 100 ευρώ».

Τέλος, για το πότε θα επιστρέψει ο γιος του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χθες επικοινώνησε μαζί μου εν συντομία ότι ήλπιζε και ότι ειπώθηκε ότι θα μπορούσε να φύγει από την Ελλάδα την Κυριακή ή τη Δευτέρα. Τώρα, τι συμβαίνει, εννοώ αν είναι δυνατόν ή όχι, δεν ξέρω ακριβώς. Δεν ξέρω αν θα ακούσουμε ο ένας τον άλλον τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρεσβευτή μας στην Αθήνα που έδωσε στα παιδιά ένα κινητό τηλέφωνο να καλέσουν. Υποθέτω ότι δεν θα μείνουν εκεί, είναι παιδιά 20 ετών. Το 80% είναι αγόρια 20 ετών. Τι θα τους γίνει, αν θα κρεμαστούν, θα σταυρωθούν, δεν ξέρω.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.