Μενού
Πόλεις της Ευρώπης
Πόλεις της Ευρώπης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με μία νέα λίστα, το Time Out εκθείασε τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2024, με την Ευρώπη να έχει την τιμητική της. Βασίλισσα όμως της ηπείρου μας στέφθηκε μία πρωτεύουσα στην «καρδιά» της, που φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή και τον πλούτο επιλογών της.

Πρόκειται βέβαια για το αξεπέραστο Βερολίνο, το οποίο κατέκτησε τη 3η θέση της λίστας ανάμεσα σε 50 πόλεις, καθώς συνδυάζει τέλεια τη διασκέδαση, τον πολιτισμό και το κορυφαίο βιοτικό επίπεδο.

Η κορυφαία πρωτεύουσα

Το μέσο χαρακτήρισε μάλιστα το Βερολίνο «πρωτεύουσα του κουλ», αναφέροντας πως παρά τη φήμη τους, οι βαυαροί είναι ένας φιλόξενος και ζεστός λαός μόλις τους γνωρίσεις. 

Βερολίνο
Βερολίνο | Shutterstock

Βοήθησε βέβαια το γεγονός πως το Βερολίνο είναι το πολιτιστικό κέντρο της χώρας, με τα αμέτρητα μουσεία του, τις εορταστικές εκδηλώσεις, τα παραδοσιακά ταβερνεία και την πυρετώδη νυχτερινή ζωή του. 

Βερολίνο
Βερολίνο | Shutterstock
Βερολίνο
Βερολίνο | Shutterstock

Οι τοπ 5 πόλεις

Αυτές ήταν οι 4 ακόμα πόλεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις του Time Out:

1. Νέα Υόρκη

Ίσως και η πρωτεύουσα του κόσμου. Σύμβολο της οικονομικής μετανάστευσης, η κατεξοχήν πόλη-χωνευτήριο των ΗΠΑ που χτίστηκε από εκατομμύρια φιλόδοξους, απόκληρους, καλοθελητές και μαχαιροβγάλτες.

Times Square
Times Square | Shutterstock

Γνωστή και ως η «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ», αποτελεί πραγματικά έναν ζωντανό οργανισμό που δεν παύει να αναπνέει 24 ώρες το 24ωρο. Θέατρα, γκαλερί, μουσεία, στάδια, πάρκα, εστιατόρια, μπουτίκ, ντελικατέσεν, ιστορικά κτήρια και ένα μοναδικό ανθρώπινο ψηφιδωτό κάνουν τη Νέα Υόρκη τον μοναδικό προορισμό στον κόσμο που έχει κάτι για τον καθένα.

2. Κέιπ Τάουν

Μία ομολογουμένως πιο ανορθόδοξη επιλογή αποτελεί η εκτελεστική πρωτεύουσα της Νοτίου Αφρικής, αλλά το σάιτ εξηγεί τη λογική του ως εξής: 

«Δεν είναι δύσκολο να σας εντυπωσιάσει η φυσική ομορφιά του Κέιπ Τάουν. Περάστε όμως μερικές μέρες εδώ και η πολυπολιτισμική ψυχή της μητρόπολης λάμπει γρήγορα».

Πολυάσχολες αγορές, φυσικές ομορφιές και μία πολυτάραχη όσο και αιματοβαμμένη ιστορία καθιστούν το Κέιπ Τάουν έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα προορισμό.

Cape Town
Cape Town | Shutterstock

4. Λονδίνο

Το Time Out δεν θεωρεί το Λονδίνο ομορφότερο από το Παρίσι, πιο φιλόξενο από το Δουβλίνο ή πιο διασκεδαστικό από την Αθήνα, αλλά το βάζει τόσο ψηλά για έναν άλλο λόγο. Τους Λονδρέζους.

Λονδίνο
Λονδίνο | Shutterstock

Δύσκολα θα συναντήσεις ανά τον κόσμο μία τόσο ιδιότροπη και συνάμα ομοιογενή ομάδα ανθρώπων όσο οι αθεράπευτα «Βρετανοί» που ενδημούν στην πρωτεύουσα. Δωρεάν γκαλερί, πάρκα, παμπ, ψητό κρέας, πατάτες και ζωμός μέχρι να σκάσει το στομάχι προσθέτουν, όπως και να το κάνεις, ένα επιπλέον θέλγητρο. 

5. Μαδρίτη

Τώρα μιλάς σωστά Time Out (θα πει ο υπογράφων). Από τις κορυφαίες πόλεις της λίστας, καμία δεν προφταίνει την Ισπανική πρωτεύουσα στη γαστρονομία, την τέχνη και την αισθητική του «ζωντανού» φολκλόρ.

Μαδρίτη
Μαδρίτη | Shutterstock

«Κυψέλη» για διεθνούς φήμης σεφ και τα εξίσου διάσημα εστιατόριά τους, νυχτερινά κλαμπ μέχρι να σβήσει και να ξανανάψει ο ήλιος, αξιόλογα μουσεία με τοπική ιστορία και γκαλερί γεμάτες από τον ίδιο καλλιτεχνικό πλούτο της χώρας.

Μαδρίτη
Μαδρίτη | Shutterstock
Μαδρίτη
Μαδρίτη | Shutterstock
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.