Μενού
Πανσέληνος
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το αποψινό (Δευτέρα 27/11) γεμάτο φεγγάρι ονομάζεται «Πανσέληνος του Κάστορα»

Λέγεται έτσι από τις ομάδες Αμερικανών Ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής, οι οποίες ομάδες είχαν μια μεγάλη σύνδεση με τον φυσικό κόσμο και ονόμασαν έτσι την Πανσέληνο. 

Σύμφωνα με την Earth, ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας που οι κάστορες ήταν πιο δραστήριοι, καθώς προετοιμάζονταν για το χειμώνα. Αποθήκευαν τα τρόφιμα τους για να επιβιώσουν τους κρύους μήνες που θα ακολουθούσαν. 

Για τους ιθαγενείς της Αμερικής και τους πρώτους αποικιακούς αποίκους, αυτή ήταν επίσης η στιγμή για την παγίδευση καστόρων. Η γούνα των καστόρων, παχιά και αδιάβροχη ήταν γνωστή για την κατασκευή ζεστών ρούχων και καπέλων, απαραίτητα για την επιβίωση του κρύου χειμώνα.

Συχνά θεωρείται ως μια περίοδος προετοιμασίας και μετάβασης, αντανακλώντας τη συμπεριφορά των καστόρων στον φυσικό κόσμο. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι μια περίοδος για να επικεντρωθείτε στην εξασφάλιση πόρων και στον καθορισμό αποφάσεων για τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Από επιστημονική άποψη, η «Πανσέληνος του Κάστορα» παρουσιάζει μια ευκαιρία για σεληνιακή παρατήρηση και έρευνα με τους επιστήμονες να μελετούν την επιφάνεια της σελήνης, τις επιπτώσεις της στις παλίρροιες της Γης και άλλα σεληνιακά φαινόμενα κατά τις φάσεις της πανσελήνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.