Μενού
Noam Chomsky
Ο φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι | AP photo/Hatem Moussa, File
  • Α-
  • Α+

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης καθώς υπήρξαν αναφορές πως ο σπουδαίος φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι έφυγε από τη ζωή. Η «είδηση» διαδόθηκε σαν «αστραπή» μέσω των social media αλλά λίγες ώρες αργότερα η σύζυγός του, Βαλέρια Τσόμσκι, δήλωσε πως ο σύζυγός της είναι ζωντανός και, μάλιστα, είναι καλά στην υγεία του.

«Οι αναφορές ότι ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε είναι “ψεύτικες”, μου λέει η σύζυγός του Βαλέρια» αναφέρει σε ανάρτησή του στο X ο Chris Looft, δημοσιογράφος του ABC. «Είναι καλά» φέρεται να είπε στον ίδιο η Βαλέρια Τσόμσκι.

«Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι ζωντανός! Στις 3:41 μ.μ. σήμερα, 18 Ιουνίου 2024, η σύζυγός του, Βαλέρια, μου επιβεβαίωσε ότι η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι βελτιώνεται. Οι φήμες για το θάνατό του είναι ψευδείς» ανήρτησε στο Χ ο Jose M. Santana, Επιστημονικός συνεργάτης του MIT (Noam Chomsky) 2003 – 2019 / Οικονομολόγος. Ο ίδιος ανήρτησε και το σχετικό screenshots από τη συνομιλία του με τη Βαλέρια Τσόμσκι στο WhatsApp.

Αλλά και ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Eduardo Moreira λέει, σε βίντεο, ότι η Βαλέρια του τηλεφώνησε για να πει ότι αυτές οι φήμες είναι “ψέμα” και Fake News και προτρέπει όποιον τις διαδίδει να τις ανακαλέσει.

Υπενθυμίζεται πως ο Τσόμσκι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιούνιο και άρχισε να δυσκολεύεται να μιλήσει. Σήμερα βρίσκεται στη Βραζιλία μαζί με τη σύζυγό του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.