Μενού
Σεισμός στην Ιαπωνία
Σεισμός στην Ιαπωνία | AP Photos / Hiro Komae
  • Α-
  • Α+

Σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα, στην Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Χονσού μετά τις τρομακτικές δονήσεις, που σημειώθηκαν την Πρωτοχρονιά και άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο του σεισμού στην Ιαπωνία βρίσκεται στη δυτική ακτή της πόλης Χονσού, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται πως είναι στα 15 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τυχόν θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ δεν έχει εκδοθεί –μέχρι στιγμής– προειδοποίηση για τσουνάμι, απόρροια του σεισμού στην Ιαπωνία.

Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 168 οι νεκροί

Πάνω από 300 είναι οι αγνοούμενοι μετά τον ισχυρό σεισμό που σκόρπισε τον θάνατο στην Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των τοπικών αρχών, μία εβδομάδα μετά τον σεισμό μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχασαν τη ζωή τους 168 άνθρωποι, τραυματίστηκαν 565 και αγνοείται η τύχη 323.

Κατά την επίσημη ενημέρωση, η πλειονότητα των αγνοουμένων βρίσκεται στην πόλη Ουατζίμα, μια από αυτές που επλήγησαν πιο σφοδρά από την καταστροφή, στη χερσόνησο Νότο, στις ακτές της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Ο σεισμός προκάλεσε σε όλη την περιοχή χιλιάδες κατολισθήσεις καθώς και την κατάρρευση κτιρίων και δρόμων.

Προκάλεσε επίσης τσουνάμι με κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου στην ακτή της χερσονήσου Νότο, μιας στενής λωρίδας γης που εκτείνεται περίπου εκατό χιλιόμετρα στη θάλασσα στην Ιαπωνία.

Η δόνηση έγινε αισθητή έως το Τόκιο, σε απόσταση 300 χλμ.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.