Μενού
prigkozin
Πριγκόζιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία, με τα μέσα της χώρας να αναφέρουν πως είναι νεκρός ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αφού συνετρίβη το ιδιωτικό του αεροπλάνο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το αεροπλάνο συνετρίβη μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης, με λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο πως φέρεται να κατερρίφθη από σύστημα αεράμυνας.

Ειδικότερα, το ιδιωτικό αεροσκάφος φέρεται να συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Μόσχας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δέκα επιβαίνοντες. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι νεκρός, αφού ήταν μέσα στη λίστα των επιβατών.

«Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy που ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη κοντά στο χωριό Κουζένκινο στην περιοχή Τβερ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και 3 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Telegram.

TASS: Στη λίστα των επιβατών ο Πριγκόζιν

Την ίδια ώρα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, TASS, επιβεβαιώνει την είδηση πως ανάμεσα στη λίστα των επιβατών ήταν ο επικεφαλής του ιδιωτικού στρατού, ο οποίος είχε ξεκινήσει πριν από λίγους μήνες «ανταρσία» σε βάρος του Κρεμλίνου, διαμαρτυρόμενος για τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού και για τον ανώτατο στρατηγό της χώρας, Βαλέρι Γερασίμοφ.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών της Ρωσίας (Rosaviatsiya) ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους «Embraer», που συνέβη στην περιοχή Τβερ την Τετάρτη» ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι το όνομα του Πριγκόζιν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιβατών της πτήσης που συνετρίβη.

«Ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, το όνομα και το επώνυμο του Γεβγκένι Πριγκόζιν περιλαμβανόταν σε αυτή τη λίστα» σημείωσε το πρακτορείο.

Επιβεβαιώνει το BBC

Τα διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC, επιβεβαιώνουν την αρχική είδηση πως ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης ήταν στη λίστα των επιβατών που επέβαιναν στο ιδιωτικό αεροσκάφος, επικαλούμενα τα ρωσικά ΜΜΕ.

Το BBC διευκρινίζει πως πιστεύεται ότι ο Πριγκόζιν ήταν μεταξύ των θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.