Μενού
Ο κινηματογράφος που θα στέγαζε την προβολή
Ο κινηματογράφος που θα στέγαζε την προβολή | AP
  • Α-
  • Α+

Θόρυβο είχε προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο η επερχόμενη πρεμιέρα ταινίας σε «σενάριο» ChatGPT, με τον κινηματογράφο να ακυρώνει την προβολή προς «συμμόρφωση», μετά από καταιγισμό παραπόνων.

Όπως ενημερώνει ο Guardian, πρόκειται για την ταινία «The Last Screenwriter» (Ο Τελευταίος Σεναριογράφος), ένα αυτοαναφορικό φιλμ του οποίου το σενάριο γράφτηκε από την εφαρμογή παραγωγής κειμένου ChatGPT, που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Ο κινηματογράφος Prince Charles, στο West End του Λονδίνου, επρόκειτο να φιλοξενήσει την Κυριακή (22/6) την προβολή της νέας παραγωγής. Ωστόσο, ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η πρεμιέρα δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αντιδράσεις για την ταινία του ChatGPT

Στη δήλωσή του, ο κινηματογράφος αναφέρει: «Τα σχόλια που λάβαμε τις τελευταίες 24 ώρες υπογράμμισαν την έντονη ανησυχία πολλών σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αντί ενός συγγραφέα, για να θιχτεί ένα ευρύτερο ζήτημα εντός της βιομηχανίας»

Σε σκηνοθεσία Peter Luisi και με πρωταγωνιστή τον Nicholas Pople, το The Last Screenwriter είναι μια ελβετική παραγωγή που περιγράφεται ως η ιστορία ενός «διάσημου σεναριογράφου» που «βρίσκει τον κόσμο του να κλονίζεται όταν συναντά ένα σύστημα σεναρίου τεχνητής νοημοσύνης».

Σύντομα όμως συνειδητοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο ανταγωνίζεται τις δεξιότητές του, αλλά τον ξεπερνά ακόμη και στην ενσυναίσθηση και την κατανόηση των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Ο Luisi είπε σε βρετανικό μέσο ότι ο κινηματογράφος ακύρωσε την προβολή αφού έλαβε 200 παράπονα, αλλά και πως θα πραγματοποιηθεί ιδιωτική προβολή για τους ηθοποιούς και το συνεργείο.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει αρκετά για το έργο. Το μόνο που ακούνε είναι "η πρώτη ταινία γραμμένη από τεχνητή νοημοσύνη" και βλέπουν αμέσως έναν εχθρό». 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA