Μενού
sholeio - paidia
Σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το δικαστήριο της Κίνας καταδίκασε σε θανατική ποινή μια νηπιαγωγό που δηλητηρίασε με νάτριο 25 παιδάκια, προκαλώντας τον θάνατο ενός. Η νηπιαγωγός εκτελέστηκε.

Η 39χρονη Γουάνγκ έβαλε νάτριο στο φαγητό που σερβίρει νηπιαγωγείο σε παιδάκια στο σχολείο προσχολικής απασχόλησης Mengmeng στις 27 Μαρτίου του 2019. Αυτό έγινε μετά από καυγά που είχε με συνάδελφο της. Μερικά από τα παιδιά ανάρρωσαν αλλά το ένα πέθανε από ανεπάρκεια οργάνων που προκλήθηκε από την δηλητηρίαση 10 μήνες μετά. 

Η ίδια είχε δηλητηριάσει και τον σύζυγο της δύο χρόνια πριν με την ίδια ουσία, ο οποίος τελικά επέζησε. Αρχικά, η Γουάνγκ καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών για σκόπιμη βλάβη, αλλά η ποινή μετατράπηκε αργότερα σε θάνατο. Η έφεση της απορρίφθηκε από το δικαστήριο και αργότερα θανατώθηκε.

Οι εκτελέσεις στην Κίνα 

Υπάρχουν υποψίες ότι στην Κίνα εκτελούνται πολλοί περισσότεροι κρατούμενοι κάθε χρόνο από αυτούς που δηλώνονται, με τον πραγματικό αριθμό θανατώσεων να παραμένει κρατικό μυστικό. 

Οι περισσότεροι εκτελούνται με μία σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται η χρήση θανατηφόρας ένεσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.