Μενού
Ασθενοφόρο στην Τουρκία
Διακομιδή ασθενών από ασθενοφόρο στην Τουρκία | AP Photos / Can Ozer
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον εννέα είναι οι αγνοούμενοι εργαζόμενοι σε ορυχείο χρυσού στην Τουρκία , μετά από κατολίσθηση που καταγράφηκε νωρίτερα, σήμερα (13/2) σε επαρχία βορειοανατολικά της χώρας.

Η κατολίσθηση στο χρυσορυχείο στην Τουρκία αποτυπώθηκε σε βίντεο ντοκουμέντο, με τον ΣΚΑΪ να αναφέρει πως το τράβηξε εργαζόμενος της επιχείρησης και φαίνεται να υποχωρεί ολόκληρος ο λόφος.

Όπως αναφέρεται ένα πελώριο χωμάτινο κύμα απλώνεται στην ατμόσφαιρα, καλύπτοντας την πλαγιά του ορυχείου στη Τουρκία, με τις αρμόδιες Αρχές να διεξάγουν επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των αγνοουμένων.

«Δεν υπάρχουν νεότερα για εννέα ανθρακωρύχους. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης με ομάδα 400 ατόμων»  δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) στο Ιλιτς, εντός της επαρχίας Ερζιντζάν, και ομάδες διάσωσης από γειτονικές πόλεις εστάλησαν στο σημείο, ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών Afad.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.