Παρόλο που οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών για τον εντοπισμό επιζώντων από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη σταμάτησαν, σήμερα, Πέμπτη (28/3) ανασύρθηκαν δύο από τις συνολικά έξι σορούς που αναζητούνταν.
Σύμφωνα με τον Independent, πρόκειται για τους Alejandro Hernandez Fuentes, 35 ετών από τη Βαλτιμόρη και Dorlian Ronial Castillo Cabrera, 26 ετών από το Ντούνταλκ.
Οι έρευνες για την κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι στη Βαλτιμόρη, η κατάρρευση της οποίας μπορεί να επηρεάσει το παγκόσμιο εμπόριο, σταμάτησαν, με τα σωστικά συνεργεία να επικαλούνται λόγους ασφαλείας για τους δύτες και αδυναμία προσέγγισης περισσότερων οχημάτων.
Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει το πλήρες χρονοδιάγραμμα για το πότε επαναλειτουργήσει η γέφυρα ή το λιμάνι στη Βαλτιμόρη, ενισχύοντας έτσι τους φόβους για την οικονομική και εμπορική αναστάτωση που προκάλεσε η τραγωδία.
Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Πώς έγινε
Παρόλο που είναι αρκετά νωρίς για να διαπιστωθεί πώς έγινε το δυστύχημα με την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, ειδικοί προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το χρονικό της τραγωδίας.
Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο πως το φορτηγό πλοίο «Dali» που προσέκρουσε στη γέφυρα, είχε χάσει την «πρόωσή» του, την ώρα που έβγαινε από το λιμάνι του Μέριλαντ, στις ανατολικές ΗΠΑ, και ξεκινούσε το ταξίδι του.
«Το πλήρωμα ειδοποίησε το Υπουργείο Μεταφορών του Μέριλαντ (MDOT) ότι είχε χάσει τον έλεγχο του πλοίου και ότι ήταν πιθανή η σύγκρουση με τη γέφυρα» ανέφερε το ABC, επικαλούμενο την έκθεση της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών.
Τρίτοι αξιωματούχοι, πάντως, θίγουν το σενάριο της δομικής ακεραιότητας της ίδιας της γέφυρας, δηλαδή ότι δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να «αντέξει» μία πρόσκρουση ή ένα ατύχημα με πλοίο.
Οι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής δήλωσαν νωρίτερα ότι δεν έχουν καμία πληροφορία για το αν υπήρχε πρόβλημα με το πλοίο μήκους 300 μέτρων, ενώ δεν έχουν μιλήσει ακόμη με τον καπετάνιο.
Η πρόεδρος του NTSB, Τζένιφερ Χόμεντι, δήλωσε την Τετάρτη στο CBS News ότι η υπηρεσία έχει στη διάθεσή της τον καταγραφέα δεδομένων ταξιδιού, ο οποίος μπορεί να παράσχει «ένα χρονοδιάγραμμα για την πορεία προς τη συντριβή ήδη από σήμερα».
«Το όργανο μπορεί επίσης να δώσει πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό θέσης του σκάφους και την απώλεια ισχύος» είπε η ίδια.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.