Μενού
Όλαφ Σολτς
Ο Γερμανός καγκελάριος στο Ισράηλ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Στιγμές αγωνίας καταγράφονται στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας για δέκατη συνεχή ημέρα από την έναρξη της πολεμικής σύρραξης, με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, να πραγματοποιεί επίσκεψη και συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μάλιστα, έσπευσε σε καταφύγιο στη γερμανική πρεσβεία όταν ήχησε ο συναγερμός για ρουκέτες, που εκτοξεύτηκαν από μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης της Χαμάς, από τη Λωρίδα της Γάζας.

Την είδηση μετέδωσαν Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές από το περιβάλλον του Γερμανού Καγκελάριου. Ο Σολτς χρειάστηκε να παραμείνει εκεί για λίγα λεπτά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Όλαφ Σολτς: Τι είπε στη συνέντευξή του με τον Νετανιάχου

Ο Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ισραηλινίο πρωθυπουργό, τόνισε ότι «η ιστορία της Γερμανίας και η ευθύνη μας που προκύπτει από το Ολοκαύτωμα καθιστούν καθήκον μας να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του Ισραήλ».

Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε, επίσης, ότι «η εξύμνηση και ο πανηγυρισμός της βίας είναι κάτι απάνθρωπο και απεχθές».

«Σε αντίθεση με τη Χαμάς, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει τους πολίτες της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, η ανησυχία μας εκτείνεται και σε αυτούς», πρόσθεσε, λέγοντας «θέλουμε να προστατεύσουμε τους αμάχους και να αποφύγουμε τις απώλειες αμάχων» είπε καταληκτικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.