Μενού
prigkozin-thanatos
Θάνατος Πριγκόζιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους έξω από τη Μόσχα την Τετάρτη (23/08), όπου σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των επιβατών βρισκόταν ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της Wagner.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν, μαζί με τον Πριγκόζν, άλλα 9 άτομα και πιο συγκεκριμένα ο στενός του συνεργάτης και νεοναζί, Ντμίτρι Ούτκιν, ο Βαλερί Τσεκάλοβ, ανώτερος σύμβουλος του Πριγκόζιν, ο Σεργκέι Προπούστιν, ο Εβγκένι Μακαριάν, ο Αλεξάντρ Τοτμίν, ο Νικολάι Ματούσεβ και, μεταξύ άλλων, η αεροσυνοδός Κριστίνα Ρασπόποβα.

thanatos prigkozin
Θάνατος Πριγκόζιν | Associated Press

 

thanatos prigkozin
Θάνατος Πριγκοζίν | Associated Press

 

 

Η τελευταία ανάρτηση της αεροσυνοδού

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται, παράλληλα, και η τελευταία ανάρτηση που έκανε η Ρασπόποβα προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος και πέσει στη Μόσχα, ενώ είχε ως προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η νεαρή αεροσυνοδός επικοινώνησε με την οικογένειά της και τούς είπε πως η πτήση είχε καθυστέρηση, εξαιτίας τεχνικού ελέγχου και απροσδιόριστων επισκευών.

Σημειώνεται ότι η αεροσυνοδός ζούσε στη Μόσχα φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο και σπούδασε στο πανεπιστήμιο νομικής και οικονομικών στη ρωσική πρωτεύουσα. Μάλιστα η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει στα social media ήταν το πρωί της Τετάρτης όπου φαίνεται να γευμάτιζε σε καφετέρια του αεροδρομίου.

Ακόμη ρωσικά ΜΜΕ αναφερόμενα στο ποια ήταν η αεροσυνοδός επικαλούνται ένα κανάλι το οποίο φέρεται να έχει σχέση με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και το οποίο ανέφερε ότι η αεροσυνοδός ήταν αδερφή ενός αξιωματούχου στην πόλη Yemanzhelinsk. Την ίδια στιγμή η κόρη του συγκυβερνήτη μιλώντας στα ρωσικά ΜΜΕ δήλωσε ότι ο πατέρας της είχε συνεργαστεί με τον αρχηγό της Wagner για πολλά χρόνια.

Ανασύρθηκαν οι 10 σοροί

Οι ρωσικές ανακριτικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ανέσυραν τις σορούς των δέκα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αεροσκάφους το οποίο μετέφερε τον επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Επιπλέον βρέθηκαν και οι καταγραφείς πτήσης του αεροσκάφους (τα «μαύρα κουτιά») που συνετρίβη στη Ρωσία την Τετάρτη σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από τη Μόσχα.

«Οι σοροί 10 θυμάτων ανασύρθηκαν από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους. Διεξάγεται μοριακός γενετικός έλεγχος για να εξακριβωθούν οι ταυτότητές τους. Ερευνητές έχουν στα χέρια τους τους καταγραφείς πτήσης και βρίσκεται σε εξέλιξη λεπτομερής εξέταση της σκηνής», τόνισε η ρωσική ερευνητική επιτροπή με ανάρτηση στο Telegram.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.