Μενού
xouthi
Η στιγμή που οι Χούθι χτυπούν το ελληνόκτητο πλοίο Tutor | @army21ye
  • Α-
  • Α+

Σε μήνυμά του στα social media o Γιαχία Σαρί, ταξίαρχος και εκπρόσωπος Τύπου του στρατού της Υεμένης που ελέγχεται από τους Χούθι, ανάρτησε βίντεο το οποίο δείχνει τη στιγμή της επίθεσης και στο ελληνόκτητο πλοίο ΤUTOR το οποίο τελικά βυθίστηκε. «Αυτό που έρχεται είναι μεγαλύτερο. Και έχουμε περισσότερα…» έγραψε στο κείμενο το οποίο συνόδευσε το βίντεο στο οποίο προλογίζοντας τις εικόνες της επίθεσης ανέφερε πως πρόκειται για «σκηνές από την επίθεση στο πλοίο TUTOR, που ανήκει στην EVALEND SHIPPING CO SA, από δύο επιθετικά σκάφη και τη βύθισή του, λόγω της παραβίασης από την εταιρεία της απαγόρευσης εισόδου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια και του εφοδιασμού του ισραηλινού εχθρού».

Στο οπτικό υλικό, που είναι τραβηγμένο από σχετικά μικρή απόσταση, φαίνεται η έκρηξη που έγινε κοντά στην πρύμνη, όπου βρίσκεται ο χώρος του πληρώματος και το μηχανοστάσιο.

Υψώνεται αμέσως ένα σύννεφο καπνού, ενώ λίγο αργότερα ακολουθεί δεύτερη και ισχυρότερη έκρηξη με μια «μπάλα» φωτιάς πάνω στο πλοίο. Σε πλάνα προς το τέλος του βίντεο φαίνεται το Tutor, λίγη ώρα μετά την επίθεση, γεμάτο καπνούς.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Λιβερίας βυθίστηκε την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA