Μενού
prigkozin
Όταν ο Πριγκόζιν σέρβιρε τον Πούτιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Κρεμλίνου για τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν μετά τη χθεσινή κατάρριψη του ιδιωτικού αεροσκάφους, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε δήλωση με την οποία συλλυπήθηκε την οικογένεια του επικεφαλής της Wagner.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Sky News, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως «ο Πριγκόζιν ήταν ταλαντούχος επιχειρηματίας, τον οποίον γνώριζε από τη δεκαετία του 1990». Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις οικογένειες των 10 νεκρών του αεροπορικού δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, δήλωσε σχετικά με τον Πριγκόζιν ότι «πρόκειται για έναν άνθρωπο με περίπλοκη μοίρα, ο οπίος έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του, αλλά επίσης επεδίωξε να πετύχει τα απαραίτητα αποτελέσματα, τόσο για τον εαυτό του όσο και τη στιγμή που το ζήτησα, για τον κοινό σκοπό».

Σε τηλεοπτική ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη, ωστόσο αυτό θα πάρει χρόνο, ενώ διευκρίνισε σχετικά με το χρονικό πλαίσιο του δυστυχήματος, ότι ενημερώθηκε για πρώτη φορά το πρωί της Πέμπτης.

Τα σενάρια για την κατάρριψη του αεροσκάφους 

Είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια της συντριβής του ιδιωτικού αεροσκάφους, με τα μέλη της Wagner να κατηγορούν ότι η ρωσική αεράμυνα ήταν αυτή που κατέρριψε το αεροσκάφος.

Παράλληλα, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο CNN πως άκουσε στον αέρα μία έκρηξη, πριν το αεροσκάφος καταπέσει. Το σενάριο, επίσης, της μηχανικής βλάβης εξετάζεται, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Αμφίβολες οι πληροφορίες

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλείται το CNN, σημειώνουν πως ήδη στο σημείο της συντριβής έχουν σπεύσει φορτηγά οχήματα, τα οποία έχουν ξεκινήσει να παραλαμβάνουν τις σορούς των επιβατών. Όπως αναφέρεται, δεν έχει γίνει ακόμη η ταυτοποίηση, προκειμένου να επισημοποιηθεί ο φερόμενος θάνατος του Πριγκόζιν.

Άξιο αναφοράς είναι ότι τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο πως τόσο η σορός του Πριγκόζιν όσο του στενού του συνεργάτη και νεοναζί, Ντμίτρι Ούτκιν, ήταν μεταξύ των σορών που ταυτοποιήθηκαν.

Πολίτες έχουν ξεκινήσει ήδη να πηγαίνουν στα κεντρικά γραφεία του στρατού μισθοφόρων στην Αγία Πετρούπολη, ενώ την ίδια ώρα τα μέλη της οργάνωσης απειλούν για εκδίκηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.