Μενού
Χασάν Νασράλα
Χασάν Νασράλα | AP
  • Α-
  • Α+

Ρητά εξέφρασε τη στήριξη της ΕΕ προς την Κύπρο εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες, μετά τις απειλές που εξακόντισε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων της Επιτροπής, Πίτερ Στάνο, τόνισε ότι «η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ και η Κύπρος είναι ΕΕ», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας είναι απειλή εναντίον της ΕΕ. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΕ στηρίζει πλήρως την Κύπρο και την δήλωση που έκανε για τις απειλές από την Χεζμπολά ο πρόεδρος της Κύπρου».

Κομισιόν και Κύπρος απέναντι στη Χεζμπολάχ

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην Κύπρο και να δείχνουμε αλληλεγγύη στην Κύπρο», πρόσθεσε ο κ. Στάνο, αντηχώντας τις χθεσινές δηλώσεις του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Διάβασα τις δηλώσεις (σ.σ. του ηγέτη της Χεζμπολάχ) και θα πω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος, επιμένοντας στο ότι η χώρα του διαδραματίζει ρόλο, που «αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», στη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου που επιτρέπει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο επικεφαλής της λιβανικής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανέφερε πως εφ' όσον η Κύπρος διατηρεί γεωπολιτικές σχέσεις με το Ισραήλ, ενδέχεται να την αντιμετωπίσει ως εχθρική δύναμη, εάν συνεχίσει να επιτρέπει στο σιωνιστικό κράτος να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις του για στρατιωτικές ασκήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA