Τα λεγόμενα «συμβόλαια θανάτου» είναι μία συνήθης πρακτική η οποία, με τους σημερινούς όρους τουλάχιστον, γιγαντώθηκε μαζί με την έκρηξη του οργανωμένου εγκλήματος, δηλαδή κατά τη δεκαετία του 1930. Η λειτουργία είναι απλή.
Υπάρχει μία αγορά όπου κάποιος που θέλει να βγάλει από τη μέση έναν -συνήθως- ανταγωνιστή του, κάνει συμβόλαιο θανάτου στο οποίο συμφωνεί κάποιος επαγγελματίας δολοφόνος, συνήθως με αδρά αμοιβή που αλλάζει ανάλογα με τη σημασία του στόχου και την επικινδυνότητα της αποστολής.
Παρακάτω, θα βρείτε έναν κατάλογο με πέντε από τους πιο γνωστούς πληρωμένους δολοφόνους μαζί με την ιστορία της ζωής τους.
Ο δολοφόνος που χάλασε το deal λόγω τηλεφωνικού σεξ
Κατά την περίφημη «επιδημία των ναρκωτικών» της δεκαετίας του 1980, ο Χόρχε Αγιάλα θεωρούνταν ο κορυφαίος πληρωμένος δολοφόνος που κατά τα φαινόμενα δούλευε για λογαριασμό της μεγαλεμπόρου ναρκωτικών Γκριζέλντα Μπλάνκο.
Όταν συνελήφθη, το 1993, υπολογίζεται ότι είχε προλάβει να σκοτώσει πάνω από 30 άτομα. Από αυτούς οι 11 φαίνεται να έγιναν μέσα σε ένα μόνο καλοκαίρι. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ένοχος μόνο για 3 ανθρωποκτονίες για τις οποίες και καταδικάστηκε.
Ο Αγιάλα είχε συμφωνήσει με τον εισαγγελέα της Φλόριντα να καταδώσει τη Γκριζέλντα. Το έκανε αλλά η κατάθεσή του ακυρώθηκε λόγω ενός σεξουαλικού σκανδάλου, κατά το οποίο ο Αγιάλα έκανε τηλεφωνικό σεξ με δύο γραμματείς της εισαγγελίας. Το αποτέλεσμα ήταν η πολυ επιεικέστερη ποινή της Γκριζέλντα.
Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να κρατείται στις αμερικανικές φυλακές.
Ο ψυχρός εκτελεστής με τα φιλοζωικά αισθήματα
Που να το πιάσεις με τον Αυστραλό Τζέιμς Μπάζλεϊ. Αρχικά με το γεγονός ότι είχε το ψευδώνυμο “Machine Gun”, όχι λόγω του επαγγέλματός του αλλά λόγω του ότι μιλούσε πάρα πολύ γρήγορα.
Ο Μπάζλεϊ βέβαια ήταν ικανότατος εκτελεστής και φαίνεται ότι ήταν ο δολοφόνος του πολιτικού Ντόναλντ Μακέι το 1977, γνωστού για την πολιτική του καμπάνια εναντίον των ναρκωτικών. Βέβαια το σώμα του Μακέι δεν βρέθηκε ποτέ με αποτέλεσμα ο Μπάζλεϊ να καταδικαστεί για συνωμοσία αλλά όχι για ανθρωποκτονία.
Τελικά, κάποια χρόνια αργότερα, το 1989, ο Μπάζλεϊ καταδικάστηκε τελικά για τη δολοφονία δύο μικρεμπόρων ναρκωτικών. Το συμβόλαιο δολοφονίας τους έλεγε να σκοτώσει και ένα μικρό κατοικίδιο που είχαν, πράγμα που ο Μπάζλεϊ αρνήθηκε να κάνει.
Βγήκε από τη φυλακή του 2001, και πολλές φορές του προσφέρθηκαν χρήματα για να αποκαλύψει πού είχε θάψει τον Μακέι. Εκείνος το αρνιόταν κατηγορηματικά και πήρε το μυστικό μαζί του στον τάφο, καθώς πέθανε από φυσικά αίτια το 2018.
Ο Ιταλός που δολοφονήθηκε από τους κολλητούς του
Γνωστός και με το ψευδώνυμο Pino, ο Τζουσέπε Γκρέκο ήταν ο μάλλον πιο αποτελεσματικός hitman της ιταλικής μαφίας. Επίσης ήταν γιος του ενός γνωστού μαφιόζου που είχε το ψευδώνυμο Scarpa (δηλαδή «το παπούτσι») παίρνοντας και το ίδιος το ψευδώνυμο Scarpuzzedda (δηλαδή «το μικρό παπούτσι»).
Ο Τζουσέπε Γκρέκο καταδικάστηκε μετά τον θάνατό του για 58 ανθρωποκτονίες αλλά θεωρείται ότι ο πραγματικός αριθμός ξεπερνούσε κατά πολύ τις 300. Τα περισσότερα θύματά του ήταν μέλη αντίπαλων συμμοριών, αστυνομικοί και αξιωματούχοι.
Ο ίδιος φαίνεται ότι δολοφονήθηκε από τη Μαφία -και μάλιστα από τους δύο κολλητούς του φίλους- όταν θεωρήθηκε ότι παραήταν ισχυρός με αποτέλεσμα να απειλεί την υφιστάμενη ιεραρχία.
Σκότωσε 6 αστυνομικούς φορώντας χειροπέδες και δολοφονήθηκε στην Αθήνα
Πολλές φήμες υπάρχουν για τον Αλεξάντερ Σολόνικ, πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας που κατέληξε να είναι ο πλέον διαβόητος δολοφόνος της ρωσικής μαφίας. Φημολογείται για παράδειγμα ότι ήταν ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από τους θανάτους υψηλόβαθμων στελεχών του ΝΑΤΟ, κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.
Ο Σολόνικ είχε καταφέρει να σκοτώσει αρχιμαφιόζους. Για παράδειγμα σκότωσε κάποιον με το sniper του και όντας σε απόσταση 400 μέτρων από το σπίτι του.
Το 1994 ρωσική αστυνομία επιχείρησε να τον συλλάβει μαζί με έναν συνεργάτη του. Κατάφερε μάλιστα να του περάσει χειροπέδες αλλά με κάποιον τρόπο εκείνος κατάφερε να σκοτώσει 4 αστυνομικούς φορώντας ακόμα τις χειροπέδες του. Στη συνέχεια θα σκοτώσει και δύο φρουρούς στην πύλη.
Στα μέσα του 1990 διαφεύγει από τη Ρωσία και έρχεται στην Ελλάδα όπου στήνει μία νέα συμμορία εμπορίου ναρκωτικών. Ωστόσο οι παλιοί του σύντροφοι θα τον βγάλουν από τη μέση. Ο ίδιος υποδέχτηκε με θέρμη έναν παλιό του φίλο στη βίλα του, εκείνος όμως, όταν βρίσκει την ευκαιρία τον πνίγει με ένα καλώδιο.
Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι, ο σταρ που έγινε ταινία
Γνωστός και ως Iceman, θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός hitman στην ιστορία της Μαφίας, με τα συμβόλαια θανάτου που έχει εκτελέσει να έχουν ξεπεράσει τα 300, με τον ίδιο να παραδέχεται περίπου 100 εξω αυτών.
Ο ίδιος μάλιστα δεν έβλεπε τις δολοφονίες ως δουλειά καθώς φαίνεται να τις απολάμβανε ήδη από μικρό παιδί, όταν στα 14 σκότωσε στο ξύλο ένα παιδί που του έκανε bullying. Στα 18 του, ξεκίνησε την καριέρα του με ένα συμβόλαιο θανάτου που του έκλεισε μία εγκληματική οργάνωση στο New Jersey.
Μεταξύ πολλών άλλων ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι εκείνος που σκότωσε τον Τζίμι Χόφα, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί ότι αυτό είναι αλήθεια. Ούτως ή άλλως, από τη σύλληψή του και μετά ο Κουκλίνσκι έγινε κάτι σαν δολοφόνος-σταρ καθώς έδινε συνεντεύξεις και το 2012 η ζωή του έγινε ταινία.n
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.