Μενού
european_union
Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

«Δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό το στάδιο» για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σαρλ Μισέλ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Η συζήτηση, τόσο για τα κορυφαία αξιώματα, όσο και για τις κατευθύνσεις της επόμενης νομοθετικής περιόδου, θα συνεχιστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την 27η και 28η Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Ο Σαρλ Μισέλ, τόνισε πάντως ότι έγινε καλή πρώτη συζήτηση που κινείται, όπως έκρινε, προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Άτυπη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες Ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος και ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωνε στο Euronews ότι οι ηγέτες των τριών μεγάλων παρατάξεων παρουσίασαν τους υποψηφίους της επιλογής τους, αλλά δεν ελήφθη απόφαση. «Πολλοί ηγέτες θέλουν να δουν προγράμματα πριν συμφωνήσουν σε ονόματα», εξήγησε η ίδια πηγή. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι αναφορές δύο Ευρωπαίων διπλωματών στο Politico που επισήμαναν ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τις κορυφαίες θέσεις, παρά τις ελπίδες ότι θα βλέπαμε «λευκό καπνό» στο δείπνο της Δευτέρας.

Όπως ήταν φυσικό και είχε προαναγγελθεί, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε αποχωρήσει από το δείπνο, καθώς το όνομά της βρισκόταν στο... μενού με τις υποψηφιότητες για τα ευρωπαϊκά αξιώματα της επόμενης πενταετίας και, εύλογα, δε θα μπορούσε να είναι παρούσα στη σχετική συζήτηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.