Μενού
 
Η Γιούλια Ναβάλναγια με τον Αλέξει Ναβάλνι | Instagram
  • Α-
  • Α+

Η Γιούλια Ναβαλνάγια είναι η 47χρονη σύζυγος του αδικοχαμένου Αλεξέι Ναβάλνι και πλέον μια από τους νέους εχθρούς του Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Γεννήθηκε με το όνομα «Yulia Borisovna Abrosimova» στις 24 Ιουλίου 1976 στη Μόσχα της Σοβιετικής Ένωσης, στην οικογένεια του επιστήμονα Boris Aleksandrovich Abrosimov (1952–1996). 

Η μητέρα της εργαζόταν στο Υπουργείο Ελαφράς Βιομηχανίας και οι γονείς της χώρισαν όταν η Ναβάλναγια ήταν στην πέμπτη δημοτικού και η μητέρα της παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, με έναν υπάλληλο της Κρατικής Επιτροπής Σχεδιασμού της ΕΣΣΔ.

Ο δημοσιογράφος Oleg Kashin υποστήριξε το 2020 ότι ο πατέρας της είναι ο εν ζωή Boris Borisovich Abrosimov, γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στη Μεγάλη Βρετανία, που σχετίζεται με τις ειδικές υπηρεσίες, και ότι η θεία της είναι η Elena Borisovna Abrosimova, μια από τις συντάκτες του ρωσικού συντάγματος. 

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ως απάντηση σε αυτό, δημοσίευσε πιστοποιητικό θανάτου για τον πεθερό του, με ημερομηνία 1996.

Η Ναβάλναγια αποφοίτησε από τη Σχολή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Ρωσικής Οικονομικής Ακαδημίας Πλεχάνοφ και αργότερα έκανε πρακτική στο εξωτερικό για το μεταπτυχιακό της.

Πώς γνώρισε τον σύζυγο της

Το καλοκαίρι του 1998, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Τουρκία, η Γιούλια γνώρισε τον Αλεξέι. Το 2000, αυτή και ο Ναβάλνι παντρεύτηκαν και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τη Ντάρια, το 2001 και αργότερα τον Ζαχάρ το 2008.

Βοηθούσε τους γονείς του συζύγου της στην επιχείρησή τους σχετικά με την καλαθοπλεκτική και μετά το 2007 δεν εργάστηκε επίσημα πουθενά, καθώς αφωσιώθηκε στα παιδιά της. Το 2000 μαζί με τον σύζυγό της, εντάχθηκαν στο κόμμα Yabloko, από το οποίο αποχώρησε τον Μάιο του 2011

Το 2015, κατατάχθηκε στην 67η θέση στις εκατοντάδες γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Ρωσία από την «Ηχώ της Μόσχας».

Αφού ο Ελεξέι έλαβε ποινή με αναστολή, εκφράστηκε η άποψη ότι η Γιούλια θα μπορούσε να προτείνει τον εαυτό της για την προεδρία αντί για αυτόν. Σύμφωνα με τη ρωσική δημόσια προσωπικότητα Ksenia Sobchak, το 2018 προσέφερε αυτή την επιλογή στον Ναβάλνι, αλλά εκείνος την απέρριψε λέγοντας ότι «οι ψήφοι δεν παραδίδονται»

Θα συνεχίσει το έργο του Αλεξέι;

«Σκοτώνοντας τον Αλεξέι, ο Πούτιν σκότωσε τον μισό μου εαυτό, τη μισή καρδιά και τη μισή ψυχή μου. Αλλά έχω ακόμα το άλλο μισό και μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να τα παρατήσω», δηλώνει για τον θάνατο του συζύγου της πηγαίνοντας ξεκάθαρα ενάντια στον Πούτιν. 

Όλα αυτά, παρόλο που ο σύζυγος της έχασε τη ζωή του πηγαίνοντας εναντίον του. 

Σε πρόσφατη δήλωση της είπε: «Δεν θα έπρεπε να είμαι σε αυτή την θέση. Δεν θα έπρεπε να καταγράφω αυτό το βίντεο. Θα έπρεπε να είναι άλλος άνθρωπος στη θέση μου. Αλλά αυτός ο άνθρωπος σκοτώθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Τρεις ημέρες πριν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγο μου, Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Πούτιν σκότωσε τον πατέρα των παιδιών μου. Ο Πούτιν πήρε μακριά το πιο πολύτιμο πράγμα που είχα, τον πιο κοντινό και πιο αγαπημένο μου άνθρωπο». 

«Ξέρουμε ακριβώς γιατί ο Πούτιν σκότωσε τον Αλεξέι τρεις ημέρες πριν. Θα σας πούμε το γιατί σύντομα. Θα βρούμε ποιος ακριβώς και με ποιον ακριβώς τρόπο έπραξε αυτό το έγκλημα. Θα σας πούμε τα ονόματα τους και θα σας δείξουμε τα πρόσωπα τους. Θα συνεχίσω τη δουλειά του Αλεξέι Ναβάλνι. Θα συνεχίσω να μάχομαι για αυτήν τη χώρα και σας ενθαρρύνω να είστε στην πλευρά μου». 

«Μην διαδίδεται απλώς το πένθος και τον ατελείωτο πόνο που μας έχει τυλίξει και δεν θα φύγει. Σας ζητώ να διαδώσετε τον θυμό αυτόν μαζί μου, Θυμός, οργή, έχθρα για αυτούς που τόλμησαν να καταστρέψουν το μέλλον μας», είπε.   

Τα παραπάνω λόγια της δείχνουν ότι η Γιούλια έχει σκοπό να πάρει στα χέρια της την αντιπολίτευση κατά του Πούτιν και να συνεχίσει το έργο του συζύγου της, παρόλο που στο παρελθόν δεν είχε δείξει τέτοιες προθέσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.