Μενού
prigkozin-aeroskafos
Συντριβή αεροσκάφους στη Μόσχα | Twitter
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ένα θρίλερ στη Ρωσία, μετά την κατάρριψη ιδιωτικού αεροσκάφους στην περιοχή Τβερ της Μόσχας, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως στη λίστα των επιβατών ήταν και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν ο ιδρυτής του στρατού των μισθοφόρων ήταν ανάμεσα στους νεκρούς, με τα ρωσικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πως έχουν εντοπιστεί 8 σοροί – μέχρι στιγμής. Μάλιστα, στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα βίντεο και εικόνες από τη στιγμή που το αεροσκάφος του Πριγκόζιν φέρεται να συνετρίβη, παρασέρνοντας στον θάνατο όλους τους επιβάτες.

Άξιο αναοφράς είναι ότι, παρόλο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και ότι για το περιστατικό – σύμφωνα με το BBC – έχει ενημερωθεί ο Τζο Μπάιντεν, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη πλήρως από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

prigkozin-aeroskafos
Συντριβή αεροσκάφους στη Μόσχα | Twitter

Τι έχει γίνει γνωστο μέχρι στιγμής

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν έγινε γνωστό από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν μεταξύ των ανθρώπων, που επέβαιναν σε ιδιωτικό αεροσκάφος που είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Πληροφορίες, που πηγάζουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν επιβεβαιώνονται πλήρως, επισήμαναν πως η κατάρριψη του αεροσκάφους έγινε από σύστημα αεράμυνας.

«Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy που ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη κοντά στο χωριό Κουζένκινο στην περιοχή Τβερ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και 3 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Telegram.

 

Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει, όπως υπογραμμίζει η Ria Novosti, έρευνα από την αρμόδια ρωσική υπηρεσία. Ειδικότερα, εξετάζονται οι λόγοι που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους, όπου έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Μία ομάδα έρευνας έχει αναχωρήσει για τον τόπο του ατυχήματος, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης, ενώ αναφέρει πως θα γίνουν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις, θα διεξαχθεί μια σειρά ερευνητικών ενεργειών, για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.