Μενού
prigkozin
Γεβγκένι Πριγκόζιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Η Ρωσία και πιο συγκεκριμένα το Κρεμλίνο είπε «όχι» στο σενάριο διεξαγωγής διεθνούς και διαφανούς έρευνας σχετικά με τα αίτια, που οδήγησαν στη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους και συνεπώς στον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Υπενθυμίζεται πως ο Πριγκόζιν επέβαινε σε ένα αεροσκάφος, τύπου Embraer Legacy 600, όταν αυτό συνετρίβη βόρεια της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα. Άξιο αναφοράς είναι ότι το αεροπλάνο πρόκειται για βραζιλιάνικο μοντέλο, με το βραζιλιάνικο κέντρο έρευνας και αποτροπής αεροπορικών ατυχημάτων να αναφέρει χθες στο Reuters ότι είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε διεθνή έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, σε περίπτωση που προσκληθεί.

«Όχι» από τη Ρωσία για την έρευνα

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως θα συμμετάσχει στη σχετική έρευνα, μόνο εάν τηρηθούν οι κανόνες δεοντολογίας και διαφάνειας. Ωστόσο, η πρόθεσή αυτή δεν φαίνεται να «συγκίνησε» το Κρεμλίνο, το οποίο απάντησε στο κέντρο πως δεν ενδιαφέρεται – προς το παρόν – για σχετική αυτοψία.

«Δεν είναι υποχρεωμένοι, απλά τους το προτείναμε» είπε ο Μαρσέλο Μορένο, διευθυντής του κέντρου, στο πρακτορείο ειδήσεων. «Αν πουν πως είναι πρόθυμοι να κάνουν τη σχετική έρευνα και προσκαλέσουν τη Βραζιλία, είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε» συμπλήρωσε σχετικά.

Κρεμλίνο: «Η συντριβή του αεροσκάφους μπρεί να προκλήθηκε σκόπιμα»

Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη πως η έρευνα για τη συντριβή του αεροπλάνου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής του μισθοφορικού στρατού Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, και εννέα άλλοι άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνει την πιθανότητα να προκλήθηκε από πρόθεση, στην πρώτη σαφή παραδοχή ότι μπορεί να έχει δολοφονηθεί.

«Είναι προφανές πως εξετάζονται διάφορες εκδοχές, περιλαμβανομένης της εκδοχής --ξέρετε για τι μιλάμε-- ας πούμε, μιας σκόπιμης φρικαλεότητας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Ας περιμένουμε για τα αποτελέσματα της ρωσικής έρευνάς μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.